Kenenisa Bekele ne bo nastopil v Riu de Janeiru. Foto: EPA
Kenenisa Bekele ne bo nastopil v Riu de Janeiru. Foto: EPA

34-letni Bekele je še vedno svetovni rekorder v teku na 5.000 in 10.000 metrov. Na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 je na obeh razdaljah osvojil zlato, že v Atenah štiri leta prej je bil zlat na 10 km, na pol krajši razdalji pa srebrn.

Žal se je Bekele v zadnjih letih spopadal s številnimi poškodbami. Njegovi zadnji veliki uspehi segajo v leto 2009, ko je na SP-ju v Berlinu osvojil zlato v obeh svojih paradnih disciplinah.

Ilijev se ne javlja na klice
Bolgarski olimpijski komite pa je s seznama potnikov za olimpijske igre izbrisal rokoborca prostega sloga Ljubena Ilijeva, saj se ta že petnajst dni ne oglaša na klice oziroma se je za njim izgubila vsaka sled. 27-letni rokoborec, ki je bil med favoriti za medaljo v kategoriji do 125 kilogramov, je izginil, potem ko je odšel na priprave v Rusijo. Nedosegljiv je tako na klice domačih kot trenerja in članov olimpijske delegacije. Ilijev je 2013 osvojil bron na evropskem prvenstvu, leto prej pa je nekaj dni preživel tudi v zaporu, saj se je tepel s policisti. Tudi sicer je znan kot čustveno labilna oseba.