Yohan Blake ne najde veliko lepih besed za Američane. Foto: EPA
Yohan Blake ne najde veliko lepih besed za Američane. Foto: EPA

"Trenutno imamo daleč najboljše šprinterje na svetu in tako bo ostalo še dolgo, saj jamajška atletska zveza in tudi naša vlada podpirata ta projekt. Na šolskih tekmovanjih imamo izjemne talente. Ključnega pomena je, da ti veliki upi ne zapustijo Jamajke. Imamo odlične pripravljalne centre, prav nič ne zaostajamo za konkurenco," je pojasnil Blake, ki je letos na državnem prvenstvu v Kingstonu ugnal Usaina Bolta v teku na 100 in 200 metrov, na olimpijskih igrah pa je za prijateljem zaostal.

Bolta se ne izogiba
"Z Američani nimamo nobenega stika, samo pozdravimo se in poslovimo, nič drugega. Oni nas zares sovražijo, ker smo začeli prevladovati v šprintih, poleg tega pa se še znamo zabavati na tekmovanjih," je dodal Blake. Njegov agent Cubie Seegobin je dejal, da bo Blake redkeje tekel na mitingih v Evropi.
"Ne izogibam se nikogar, rad se merim z vsemi tekmeci. Vedno hočem razveseliti navijače," je dejal Blake, ki se je letos z Boltom pomeril le na jamajškem državnem prvenstvu in na olimpijskih igrah v Londonu.

Bolt načrtuje še hitrejše teke: "Tudi v letu 2013 me bo zelo težko premagati. Prihodnje leto bom še bolje pripravljen, pričakujem še hitrejše teke."