Matic Osovnikar bo v četrtek poskušal priti v finale na 200 metrov. Foto: RTV SLO
Matic Osovnikar bo v četrtek poskušal priti v finale na 200 metrov. Foto: RTV SLO
Merlene Ottey
46-letna Merlene Ottey se še vedno lahko kosa z okrog 20 let mlajšimi tekmicami. Foto: EPA

Škofjeločan je imel z 20,85 trinajsti izid četrtfinala. Tekel je v zadnji skupini od štirih in bil tretji. Najboljši čas četrtfinala je imel prvak na 100 metrov Francis Obikwelu. Polfinale in finale bo v četrtek. V dopoldanskih kvalifikacijah si je najboljši slovenski atlet za las pritekel drugo mesto v šesti skupini s časom 20,90, skupno je bil 16.

Najprej v posteljo, nato v boj za finale
"Moj cilj je finale. Vesel sem, da sem se brez večjih težav uvrstil v polfinale, saj sem že v zavoju videl, da sem hiter. Kljub temu sem porabil precej moči v finišu. Imel sem šesti tek v treh dnevih in noge niso več tako elastične, da bi lahko tekel sproščeno. Poleg tega je bila skupina zelo hitra. Želim se kar najbolje spočiti in v četrtek bom videl, koliko moči mi je še ostalo," je povedal Osovnikar, ki je noč prej zaspal šele ob treh zjutraj.

Otteyjeva brez finala, a z željo, da ostane v atletiki
V polfinalu na 100 metrov je bila Merlene Ottey (11,44) peta v svoji skupini: "Več se ni dalo. Od sebe sem dala 110 odstotkov. Pozna se, da mi primanjkuje treninga. Toda če s toliko treninga tečem 11,40, pomeni, da se še vedno lahko kosam z mnogo mlajšimi tekmicami. Če bom zdrava, bom tekmovala tudi naslednje leto," je povedala slovita atletinja z Jamajke, svetovna prvakinja leta 1993 in 1995. Uvrstitev v finale pričakovano ni uspela tudi mladi Ljubljančanki Pii Tajnikar, ki je bila z 11,61 zadnja v svoji skupini.

Nekaj težav za Brežičana
V dopoldanskih kvalifikacijah se je Primož Kozmus šele s tretjim metom (75,90 m) in osmo daljavo zavihtel med najboljših 12, tako da bo nastopil v petkovem finalu.