Justin Gatlin bo avgusta spet nastopil na svetovnem prvenstvu. Leta 2005 je bil v Helsinkih prvak tako na 100 kot na 200 metrov. Foto: Reuters
Justin Gatlin bo avgusta spet nastopil na svetovnem prvenstvu. Leta 2005 je bil v Helsinkih prvak tako na 100 kot na 200 metrov. Foto: Reuters

"To je bil pravi boj. Čas ni najboljši, v preteklih letih ste me že videli teči hitreje. A moral sem se boriti, saj je fant letos tekel že izjemno hitro. Na koncu sem unovčil izkušnje in uspelo mi je," je povedal 35-letni Gatlin, ki bo imel na SP-ju v Londonu novo priložnost, da se pomeri z Usainom Boltom, ki bo potem končal kariero.

21-letni Coleman ima z 9,82 najboljši letošnji izid, fant pa je prav včeraj že podpisal prvo milijonsko sponzorsko pogodbo (Nike).

Nastop na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Londonu si je zagotovil še tretjeuvrščeni Chris Belcher (10,06).

V ženskem teku na 100 metrov je bila najhitrejša Tori Bowie z 10,94. Nastop na SP-ju sta si zagotovili še Deajah Stevens in Ariana Washington.

Svetovna rekorderka na 100 m ovire Keni Harrison je v predtekmovanju kljub protivetru tekla najboljši izid sezone 12,54 in je očitno popolnoma okrevala po poškodbi (zlom roke).

Zelo hiter tudi Yohan Blake
Na jamajškem državnem prvenstvu je na sto metrov zmagal Yohan Blake. Nekdanji svetovni prvak, ki se je na legendarnem nacionalnem stadionu v Kingstonu vrnil po poškodbah, je z 9,90 sekunde dosegel svoj najboljši čas zadnjih petih let. Dvakratna olimpijska prvakinja iz Ria (100 m, 200 m) Elaine Thompson je zmagala z izidom 10,71.