Primož Kozmus je na svetovnem prvenstvu v Moskvi le za 14 cm zgrešil bronasto odličje. Foto: EPA
Primož Kozmus je na svetovnem prvenstvu v Moskvi le za 14 cm zgrešil bronasto odličje. Foto: EPA
Krisztian Pars
Krisztian Pars, ki je bil zelo razočaran po porazu v Moskvi, je v Dubnici dosegel izid sezone. Foto: EPA

Med sedmimi izmed osmih finalistov v nedeljo končanega svetovnega prvenstva v Moskvi je v izjemni tekmi manjkal le Japonec Kodži Murofuši. Za Parsom, srebrnim v Moskvi, je bil drugi poljski svetovni prvak Pawel Fajdek (82,40 m), pred tretjeuvrščenim s SP-ja Čehom Lukašem Melichom (77,83 m) pa je bil še Slovak Marcel Lomnicky (77,91 m). Fajdek je na SP-ju na Lužnikih osvojil naslov svetovnega prvaka s tedanjim izidom sezone (81,97 m), ki sta ga tokrat s Parsom presegla.

"Zjutraj sem opravil vajo z utežmi za tonus mišic in sem si nategnil hrbtno mišico. Mislil sem, da bom kljub temu lahko metal. Toda tudi na ogrevanju mi ni šlo. Zato sem sklenil, da ne bom niti poskusil z nastopom, ker ne bi mogel vreči kladiva niti prek 70 m. To je konec moje letošnje tekmovalne sezone. Po krajšem počitku bom opravljal treninge, da bom zadržal visoko raven telesne pripravljenosti, potem pa me čakajo priprave na novo sezono. Sicer pa je bila tekma odlična, krog za izmet je zelo hiter, kar sta izkoristila Pars in Fajdek z najboljšima metoma sezone," je dejal Kozmus.

Barbara Špiler je bila sedma v metu kladiva (67,97 m), njen brat Marko Špiler pa je bil šesti v suvanju krogle (17,67 m). Zmagal je Bolgar Georgij Ivanov (20,22 m). V metu kladiva je slavila Poljakinja Anita Wlodarczyk (78,22 m), evropska prvakinja in lanska olimpijska ter letošnja svetovna podprvakinja.