Matija Kranjc je potrdil odlično formo iz evropskega prvenstva. Foto: Reuters
Matija Kranjc je potrdil odlično formo iz evropskega prvenstva. Foto: Reuters
Maruša Mišmaš
Maruša Mišmaš je že precej utrujena po zelo uspešni sezoni. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Bolj kot z izidom sem zadovoljen z uvrstitvijo, saj je bila zasedba podobna Diamantni ligi. Škoda, da tako dobrega taktičnega teka nisem pokazal na EP-ju, kjer se nisem prebil v finale. Tam sem bil mogoče malo preveč utrujen po napornih treningih. Na to tekmo sem prišel spočit in sem dosegel svoj najboljši čas leta. Mogoče bom nastopil še na dveh tekmah. Vesel sem, da sezono končujem zdrav. Pripravil se bom na naslednjo, glavni cilj pa bo čim boljši nastop čez dve leti na olimpijskih igrah," je dejal Rudolf. Zmagal je Kenijec Ferguson Cheruiyot Rotich (1:45,76).

V metu kopja najboljši Finec Pitkämäki
V metu kopja je na 64. memorialu Borisa Hanžekovića v deževnem vremenu zmagal Finec Tero Pitkämäki (84,72 m). Drugi je bil Nemec Thomas Röhler (82,69 m), zmagovalec letošnje Diamantne lige, tretji pa Poljak Lukasz Greszczuk (79,53 m).

Kranjc pričakoval met prek 80 metrov
"Pričakoval sem met okrog 80 m, vendar to v tem vremenu ni bilo mogoče. Je pa bila borba za vsak meter in za čim boljšo uvrstitev. Na koncu mi je v zadnji seriji uspelo, da sem se povzpel na četrto mesto. Če bom dobro treniral in ne bom imel poškodb, bi lahko v naslednji sezoni povprečje metov dvignil za meter ali dva in potem bom konkurenčen vsem najboljšim. Gotovo pa bo ob takem povprečju kdaj kopje odletelo tudi precej dlje. Jutri načrtujem še nastop v Novem mestu, če se bom zjutraj dobro počutil," je povedal Kranjc, ki je kot prvi Slovenec kopje prek 80 m vrgel na evropskem prvenstvu avgusta v Zürichu.

Mišmaševa z osebnim rekordom na 1.500 metrov
Nina Djordjević je v skoku v daljino zasedla šesto mesto (6,17 m). Andrej Poljanec, član novomeške Krke, je bil tretji v šibkejši konkurenci skoka s palico (5,00 m), Maruša Mišmaš (Mass) pa je bila 14. na 1.500 m in krepko izboljšala svoj osebni rekord (4:11,87). V teku B na 400 m je bil Luka Janežič tretji (48,21), Žan Kozan peti (49,43), Jošt Kozan pa šesti (50,51).

"Z izidom nisem zadovoljna, vendar je bilo v teh razmerah težko skakati. Vesela sem, da sem premagala Brittney Reese. Jutri bom skakala še v dolenjski prestolnici," je dejala Djordjevićeva. Presenetljivo je zmagala Romunka Alina Rotariu (6,56 m), Brittney Reese iz ZDA, olimpijska in svetovna prvakinja, je bila šele sedma (6,11 m).

"Ko sem pogledala na zagrebško štartno listo na 1.500 m sem videla, da bodo nastopile zelo dobre tekmovalke. Zato sem vedela, da bo tekma hitra in sem pričakovala osebni rekord. Odločila sem se, da bom tekla zadaj in se ne bom prerivala. Bila sem precej za tekmicami, zato sem vesela, da sem na koncu prehitela še eno tekmovalko. Dežja sem letos navajena, saj je celo poletje tako. Nastopila bom še v Ljubljani na balkanskem ekipnem prvenstvu. Sezona je dolga, tudi psihično sem že kar utrujena in komaj čakam, da bom imela malo premora. Potem pa me čakajo priprave na novo sezono," je dejala Mišmaševa. V njeni disciplini je slavila Američanka Brenda Martinez (4:05,46).