Atletika
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 10 glasov Ocenite to novico!
London bo sredi julija gostil nov format svetovnega pokala v atletiki. Foto: Reuters

Dodaj v

London bo julija gostil nov svetovni pokal v atletiki

Sebastian Coe: To bo doživetje za atlete in gledalce
5. februar 2018 ob 16:24
London - MMC RTV SLO, STA

London bo 14. in 15. julija premierno gostil nov format svetovnega pokala v atletiki, na katerem bo nastopilo osem najboljših reprezentanc na svetu, so sporočili z britanske atletske zveze.

Poleg Velike Britanije bodo poleti v Londonu nastopile še ZDA, Jamajka, Poljska, Kitajska, Nemčija, Francija in Južna Koreja, tekmovanja v kraljici športov pa bodo potekala na londonskem stadionu, ki je gostil poletne olimpijske igre 2012.

"Gre za enega najvznemirljivejših novih dogodkov na mednarodnem atletskem prizorišču. Zahvalil bi se britanski atletski zvezi in londonskemu županu za gostovanje osmih najmočnejših atletskih reprezentanc na svetu. Nedvomno gre za dogodek, ki bo pravo doživetje za atlete in gledalce," je povedal predsednik Mednarodne atletske zveze Sebastian Coe.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Zetes
# 05.02.2018 ob 16:59
Sebastian Coe se je malenkost zlagal, ker je Južna Koreja svetlobna leta oddaljena od katerekoli od ostalih reprezentanc. Evidentno manjkajo afriške države, kjer denimo Maroko, Kenija, Južna Afrika, Etiopija presegajo Korejce. Isto to velja denimo za Kubo, Brazilijo, Avstralijo, Japonsko, itd. Južna Koreja je pač ena izmed najslabših atletskih reprezentanc.
Anfield1892
# 05.02.2018 ob 17:38
Ponovno uvedbo svetovnega pokala podpiram, toda tale formula mi nikakor ni všeč. Pred leti, ko je to tekmovanje že obstajalo, so poleg ZDA, Rusije in zmagovalca evropskega pokala, nastopile še reprezentance Evrope, Afrike, Azije, Južne Amerike in Oceanije. Po mojem mnenju je bil takšen sistem mnogo boljši od sedanjega, kajti številne reprezentance enostavno ne premorejo vrhunskih tekmovalcev v vseh disciplinah in zaradi tega niso konkurenčne Američanom. Recimo Jamajka ima vrhunske praktično samo šprinterje, Kenija, Etopija ali Maroko samo tekače na srednje in dolge proge, medtem ko Kuba ravno teh nima in tako naprj. Južna Koreja je pa tako ali tako zraven popolnoma neupravičeno.
Johnny Bravo
# 05.02.2018 ob 17:16
Pa še Rusi manjkajo
Anfield1892
# 05.02.2018 ob 17:49
Vsekakor pa ne drži, da gre za "premierno" izvedbo svetovnega pokala.
Anfield1892
# 05.02.2018 ob 17:41
Popravljam, če se ne motim, je včasih sodelovala reprezentanca Amerike, sestavljena iz atletov iz Kanade, srednje in južne amerike in ne samo južna amerika, kot sem prvotno zapisal.
svetovnipopotnik
# 09.02.2018 ob 08:17
Ta baronček je glavni akter pri gonji zoper Ruse. Je kdaj pojasnil kako je prišel do svojih 1.41.74?
Kazalo