Atletika
(6)
Maruša Mišmaš je hitro ujela formo, ima pa seveda še veliko rezerve. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Mišmaševa na prvi tekmi po dveh letih do norme za EP na 3000 m zapreke

Prvenstvo v Berlinu bo od 7. do 12. avgusta
2. junij 2018 ob 17:43
Pariz - MMC RTV SLO, STA

Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš je v Montbeliardu zasedla četrto mesto na 3.000 m zapreke in s časom 9:52,98 dosegla normo (9:55,00) za evropsko prvenstvo, ki bo med 7. in 12. avgustom v Berlinu.

To je bila po dveh sezonah njena prva tekma na tej razdalji, na kateri ima tudi slovenski rekord (9:35,10). "Čeprav sem se prve tekme na 3000 m zapreke po dveh letih in operaciji zelo veselila, pa me je bilo tudi strah in sem bila zelo živčna. Vesela sem, da sem prebila led in že na prvi tekmi dosegla normo za EP. Med ovirami sem imela zelo dober občutek, le na zadnjem kilometru me je malo 'pobralo', najbrž zaradi nervoze. Na naslednjih tekmah bo gotovo veliko laže in se jih zelo veselim," je povedala Mišmaševa.

23-letna Grosupeljčanka je leta 2013 postala mladinska evropska podprvakinja, leta 2014 je na članskem EP-ju v Švici nastopila v finalu in končala na 10. mestu, leta 2015 pa je marca osvojila osmo mesto na dvoranskem EP-ju v Pragi. Uspešno nadaljevanje športne poti ji je preprečila poškodba gležnja, pozneje pa še tetive in zato predlani ni nastopila na olimpijskih igrah in EP-ju. Lani se je postopoma vrnila na atletske tekme, zdaj pa očitno že prihaja v formo, s katero je bila uspešna pred poškodbo.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Demosten18
# 02.06.2018 ob 19:20
Punca ne odneha, ni kaj. Take poskodbe bi marsikomu ze vzele vso voljo po nadaljevanju.

Poklon njej. In pa sponzorjem, ki so ji v vsem tem casu stali ob strani
rarock
# 02.06.2018 ob 22:30
Bravo za povratek. OD atletov je najbolje navijati za tekače, jih ponavadi vsaj pokažejo na TV
kolesar112
# 03.06.2018 ob 20:33
@bostbart

V atletiki ni denarja, zato je to šport ljubiteljev. (Tako da res nevem zakaj ti gre Maruša Mišmaš na živce.) Na drugi strani ga je v nogometu veliko in to je povzročilo, da so v nogometu najelitnejši atleti. Npr: Šporar, Krhin, Birsa,...

Če bi te spravili v atletiko bi imeli ogromno medalj, zato pa Krhina v 60 minuti krči, človek 10km preteče v 26-27 minutah in ni navajen teči tako dolgo.
miha kljajic
# 08.06.2018 ob 08:21
@bostbart

tako malo, kot se vlaga v atletiko, je samo za cestitat vsem, ki v tem lepem sportu vztrajajo. Cehi, Slovaki, Madzari imajo ze v selekcijah U16 svoje maserje in fizoterapevte, nasi se pri mladincih ne, vsi člani si delijo enega. Potem se pa vlecejo mikro poskodbe, ki rezultirajo v vecjih poskodbah, nastopi vecja pavza, tezko se je vrnit...
Na splosno ni denarja v atletiki (Ratejeva od AZS prejme 11 jurckov, Janezic 9, ostali skoraj nic...).
Nekateri pa samo kritizirajo. Vse je na plecih starsev, pozneje pa kako se kdo znajde z obubozanimi slovenskimi sponzorji.
Vcasih je bilo vendarle nekako lazje. Atletika je globalen šport in tudi ko se bo pojavil v Sloveniji kak super talent, ni zagotovila, da ga bomo s to infrastrukturo spravili na tron.

Kapo dol Marusi za povratek!!!!
bostbart
# 03.06.2018 ob 12:17
Rad spremljam atletiko, ampak to pretirano poveličevanje Maruše Mišmaš, ki ni nikoli dosegla ničesar omembe vrednega mi gre že na živce. Ko se bodo naši tekači spet borili za medalje kot so se v preteklosti (Bukovec, Čeplak, Langerholc), naj se jim namenja pozornost, dokler se borijo z normami pač ne.

Potem pa na svetovnem atletskem prvenstvu ostanemo brez 1 samega finalista (ali je Ratejevi nazadnje celo ratalo prit v finale)
bostbart
# 02.06.2018 ob 22:31
Če smo realni nima možnosti, da bi kdaj osvojila olimpijsko medaljo. Že veliko let se toliko piše o njej, v resnici pa gre zgolj za povprečno športnico. Slovenska atletika je žal na ravni važno je sodelovati. Ko se na svetovnem prvenstvu doseže polfinale je že cela evforija.

Žalostno, da smo padli tako nizko, da je Maruša naša najboljša atletinja že vrsto let. Osvojila ni pa nikoli ničesar v članski kategoriji. Janežič je nekje na istem nivoju...
Kazalo