Nina Djordjević je trenutno v dobri formi. Foto: Aleš Fevžer
Nina Djordjević je trenutno v dobri formi. Foto: Aleš Fevžer
Državni naslovi za Djordjevićevo, Mihalinčevo, Šutejevo

Djordjevićeva na stadionu Žaka v ljubljanski Šiški tokrat ni imela konkurence. Potrdila je dobro formo pred evropskim dvoranskim prvenstvom v Pragi, ki ga bo češka prestolnica gostila med 6. in 8. marcem, in dejala, da je imela še rezerve, saj je prvič letos sploh skakala s polnim zaletom.

"Definitivno je to zame zelo spodbuden nastop, posebej zato, ker sem danes prvič skakala s polnim, 17-koračnim zaletom, prej sem skakala zgolj s krajšim. Tudi zato sem se še precej lovila in imela kar nekaj prestopov. A do samega prvenstva imam še veliko časa, zato me točno prihajanje na odskočno desko ne skrbi. Rezultat je dober, a to še ni vse, v nogah imam namreč še več," je po osvojitvi državnega naslova dejala velenjska atletinja, ki sicer živi in trenira v Franciji.

Za njo sta se zvrstili Ptujčanka Maja Bedrač in Neja Filipič iz Kronosa. Brez norme je ostala tudi Ptujčanka Nina Kolarič, po poškodbi pa je znova nastopila Snežana Vukmirović, ki je bila zadovoljna predvsem, da je lahko skakala brez bolečin.

Vukmirović: Na evropsko le, če bom dobro pripravljena
"Po Zagrebu sem se poškodovala, imela sem ukleščen živec, tako da dva tedna praktično nisem delala nič. Imela sem terapije, trenirala malo v fitnesu in to danes je bil predvsem trening. Troskoka še ne skačem, da se mi ne bi ponovila poškodba. Danes sem predvsem zadovoljna, da ni bilo bolečine, z rezultatom pa ne,"
je po skoku v daljino dejala Vukmirovićeva.

Kako bo njena sezona videti v prihodnje, še ne ve, na evropskem prvenstvu bo nastopila le, če bo dovolj dobro pripravljena: "Do EP je še nekaj časa. Od drugega tedna bom 'zagazila', kot reče moj trener, na polno in se odločila, ali bom šla na evropsko. Upam in želim si, da bi šla, a bom to storila le, če bom dovolj dobro pripravljena. Če ne, bom sezono predčasno zaključila, saj na EP ne želim zgolj gledati na uro, ampak imam visoke cilje, bomo videli."

Dopoldne zablestela Mihalinčeva
Že v dopoldanskem tekaškem delu je naslov državne prvakinje na 60 m prepričljivo osvojila Maja Mihalinec (Velenje) s časom 7,31. "Danes sem si predvsem želela rezultata okrog 7,30, ker to pomeni neko konstanto v mojih nastopih in pripravljenosti. Zdaj me naslednji teden čaka še trening, potem pa si bom malo odpočila in upam, da se bom v Pragi približala svojemu osebnemu rekordu," je po današnjem državnem naslovu dejala Mihaličeva, ki jo današnji izid postavlja ob bok najboljšim 16 v Evropi in najboljšim 20 na tej razdalji na svetu.

Šutejeva v odlični formi
Slovenska atletinja Tina Šutej je na dvoranskem mitingu v Celju prepričljivo osvojila naslov državne prvakinje. Šutejeva je preskočila 440 centimetrov in tako napovedala boj za odličja na bližnjem evropskem dvoranskem prvenstvu v Pragi med 6. in 8. marcem. V moški konkurenci je zmago slavil Robert Renner s 530 centimetri.

Izidi:
- moški:
- 60 m:
1. Luka Rakić (Mass)               6,80
2. Jan Kramberger (Mass)           6,83
3. Blaž Brulc (Krka)               6,84
- 60 m ovire:
1. Peter Hribaršek (Velenje)       8,22
2. Igor Orel (Mass)                8,44
3. Sandi Omeradžič (Kronos)        8,60
- višina:
1. Luka Zidar (Mass)               2,09
2. Jure Trupej (Mass)              2,06
3. Tilen Zupanc (Mass)             1,95
- daljina:
1. Žiga Vrščaj (Mass)              7,25
2. Žan Frelih (Triglav)            7,22
3. Jaka Škrlep (Triglav)           7,06
- troskok:
1. Andrej Batagelj (Kladivar)     15,07
2. Urban Čehovin (Gorica)         14,00
3. Klemen Hrovat (D. toplice)     13,97

- ženske:
- 60 m:
1. Maja Mihalinec (Velenje)        7,31
2. Sabina Veit (Štajerska)         7,44
3. Kaja Debevec (Mass)             7,57
- 60 m ovire:
1. Joni Tomičič Prezelj (Olimpija) 8,46
2. Tina Slejko (Gorica)            8,88
3. Veronika Podlesnik (Sl. Bist.)  9,11
- višina:
1. Lara Omerzu (Brežice)           1,79
2. Veronika Podlesnik (Sl. Bist.)  1,72
3. Lara Gril (Sl. Bist.)           1,72
- daljina:
1. Nina Djordjević (Velenje)       6,47
2. Maja Bedrač (Ptuj)              6,16
3. Neja Filipič (Kronos)           6,03
- troskok:
1. Saša Babšek (Sl. Bist.)        13,43
2. Eva Mustar (Mass)              12,62
3. Petra Koren (Kronos)           12,50
Državni naslovi za Djordjevićevo, Mihalinčevo, Šutejevo