Maruše Mišmaš prav tako ne bo v Bolgariji. Foto: www.alesfevzer.com
Maruše Mišmaš prav tako ne bo v Bolgariji. Foto: www.alesfevzer.com

"Zahvalil vsem, ki so prišli. Imamo leto s precej poškodbami, tako resnejše kot take, ko tekmovalci znižujejo raven treninga. Poleg tega je čas matur in opravljanja študijskih obveznosti. Ne moremo pa mimo tega, da je bilo precej nezainteresiranosti za nastop v Bolgariji. Tam pa bo konkurenca zelo dobra in pričakujemo, da se bodo mnogi vrnili z osebnimi rekordi," je pred odhodom na tekmo dejal vodja reprezentance Martin Steiner.

Za eno od prvih dveh mest in nastop v prvi ligi leta 2017 se bo potegovalo osem reprezentanc, poleg Slovenije še Hrvaška, Ciper, Danska, Madžarska, Islandija, Srbija in gostiteljica Bolgarija.

"Ekipa je zelo mlada, kar me po eni strani veseli, ker kaže, da atletika pri nas ne bo zamrla. Toda ne moremo mimo dejstva, da mnogi manjkajo zaradi različnih razlogov. Nekateri so poškodovani, drugi imajo svoje osebne cilje. Pomembno vlogo je gotovo igralo tudi to, da v Bolgarijo potujemo z avtobusom," je dejal Andrej Batagelj, eden rednih izkušenih dolgoletnih reprezentantov, ki je v ekipi.

Manjkali bodo tudi poškodovani Nina Djordjevič (daljina), Maruša Mišmaš (3000 m zapreke), Marina Tomič (100 m ovire) in Matija Kranjc (kopje), pa tudi slovenski rekorderji Sonja Roman (1500 in 3000 m), Tina Šutej (palica) in Žan Rudolf (800 m), najboljši slovenski sprinterki Maja Mihalinec in Sabina Veit (100 in 200 m) ter obetavni Luka Janežič (200 in 400 m). Ne bo niti Snežane Vukmirovič, ker je v troskoku v tej sezoni boljša Saša Babšek, ki je edina med Slovenkami presegla 14 m. Po porodu še ni začela nastopati Marija Šestak, ki pa troskok kar nekaj časa že trenira.