Atletika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 20 glasov Ocenite to novico!
Brianna Rollins
Brianna Rollins (desno) je obdržala naslov olimpijske prvakinje. Foto: Reuters

Dodaj v

Olimpijski prvakinji kazen zaradi nesporočanja lokacije

Črtani vsi rezultati po 21. septembra
21. april 2017 ob 10:52
New York - MMC RTV SLO, STA

Olimpijska prvakinja v teku na 100 metrov z ovirami Američanka Brianna Rollins zaradi kršenja protidopinških pravil ne bo smela nastopati eno leto.

Zaradi kazni so črtani vsi njeni izidi od 21. septembra lani. 25-letnica v razmiku enega leta trikrat ni sporočila lokacije, kjer je bila. Kazen ne bo vplivala na olimpijski dosežek 25-letnice, pri kateri so kot olajševalno okoliščino upoštevali njeno zgledno sodelovanje s protidopinškimi preiskovalci, nekaznovanost, dosedanji "čist" dopinški karton ter dejstvo, da se ni namerno izmikala kontrolam.

Ameriška protidopinška agencija je priznala, da je bila vsaj v enem primeru posledica nesporočanja povezana z zmešnjavo z računalniškim programom, ki ga športniki uporabljajo za sporočanje svoje lokacije, do drugih dveh kršitev pa je prišlo po zmagoslavju v Riu.

V enem primeru je Rollinsova odpotovala v domačo zvezno državo Florido, kamor so jo povabili, da bi jo počastili kot olimpijsko šampionko, v drugem pa se je udeležila sprejema pri ameriškem predsedniku Baracku Obami. "Gre za posebne priložnosti, ki so jo morda upravičeno odvrnile od njenih vsakodnevnih, sicer zelo pomembnih, obveznosti," je ob tem navedla protidopinška agencija.

S. J.
Prijavi napako
Komentarji
d(-_-)b
# 21.04.2017 ob 11:03
Če bi bila Rusinja, bi bila to čist drugačna zgodba ...
Fleaa
# 21.04.2017 ob 12:29
čista ko solza .... kauboji niti pomislijo ne o kakem dopingu odkar so bili na luni....
to samo Rusi delajo baje, ker so taki slabiči.... pravijo kauboji in jih umaknejo z iger, da ne bi slučajno kako ogrlco kaubojcem in kaubojkam odnesl....

čista ko solza, če ne verjamete pa v kaubojlandij vprašajte... če boste pa preveč spraševal, se pa zna kak kajbojc najezat, pa strelat začet
RedMiner
# 21.04.2017 ob 12:10
Američanka? Še dobro, da ni Rusinja, ker bi bila na dopingu...

#AmeričaniNičKrivi
Hik
# 21.04.2017 ob 12:47
Zaradi kazni so črtani vsi njeni izidi od 21. septembra lani.

Če bi bila Rusinja, bi se ji kazen začela mesec dni pred olimpijado, Američanki pa se začne mesec dni po olimpijadi :)
artoum
# 21.04.2017 ob 10:59
V enem primeru je Rollinsova odpotovala v domačo zvezno državo Florido, kamor so jo povabili, da bi jo počastili kot olimpijsko šampionko, v drugem pa se je udeležila sprejema pri ameriškem predsedniku Baracku Obami

in zato eno leto prepovedi?
kako so pošteni , da se ne bodo stopil.....
Manos de Piedra
# 21.04.2017 ob 17:54
"in zato eno leto prepovedi?
kako so pošteni , da se ne bodo stopil....."

Prepoved je upravičena. Članek je totalno površen, ker ne omenja tretjega primera, ki je najbolj sumljiv, ko je javila, da bo med 7. in 8. doma, kjer je niso našli. Ko so jo iz ekipe za testiranje kontaktirali, je javila, da je na letališču, kjer pa je spet niso mogli najti, ker naj bi se že vkrcala na letalo. Smeh. Če bi bila ta zgodba resnična in bi bila res čista, bi pač počakala na ekipo za testiranje na letališču, valda pač raje zamudiš en let z letalom kot pa da si uničiš kariero.

V resnici je verjetno bila na nečem, kar bi odkrili, in se je raje ognila testiranju z izgovorom, kot pa da jo dobijo na dopingu.

Kazen je smešno nizka. Morala bi dobiti vsaj 3 leta in seveda odvzem odličja na olimpijadi, ampak očitno za Američane obstajajo drugi standardi.
mend055
# 21.04.2017 ob 12:06
Sporočilo te basni je: ''Ne bodi predober, ker te bo VELIKI BRAT uradno spremljal 24 ur na dan, za časa tvoje kariere. Zasebnost adijos amigos.
Manos de Piedra
# 21.04.2017 ob 17:49
"Čakaj - a to mora vsak športnik kot en zapornik na pogojni ves čas javljat, kje se nahaja al kaj?"

To je edini način, kako se lahko testira nenapovedano. Če tega ne bi bilo bi se recimo mirno lahko dopingiral in v času cikla, ko nisi čist in imaš v sebi vse možne stvari, odpotoval na neko eksotično lokacijo ali pa se preprosto ne bi odzival na telefon in na zvonec doma in kasneje rekel da si bil nekje drugje.
sisoruen
# 07.12.2017 ob 15:26
Ja, točno to. Kršila je baje pravila, čeprav je vsem očitno jasno, da ne zato, ker bi se namerno izmikala doping kontroli, ampak eno leto kariere, ki je pri športnikih še posebej kratka, ji bojo pa le odvzeli. :D
Gautama
# 27.05.2017 ob 10:25
Aja, a ni dovolj dobro?

Sem pa slisal, da Americani sploh ne dobijo kazni, ampak samo Rusi.
Ah well.
levkup
# 21.04.2017 ob 12:05
neutrino@
Ja to je karma športnikov.
d(-_-)b@ Res je !!! Če bi bila rusinja,
bi jo ujeli z iglo v riti.
neutrino
# 21.04.2017 ob 11:15
Čakaj - a to mora vsak športnik kot en zapornik na pogojni ves čas javljat, kje se nahaja al kaj? Ali je oba bila kdaj zasačena in ima zato posebni režim?
Kazalo