Martina Ratej je na mitingu v Berlinu osvojila sedmo mesto, potem ko si je po olimpijskih igrah v Londonu vzela nekaj počitka. Foto: Reuters
Martina Ratej je na mitingu v Berlinu osvojila sedmo mesto, potem ko si je po olimpijskih igrah v Londonu vzela nekaj počitka. Foto: Reuters

Viljoenova je bila lani tretja na svetovnem prvenstvu, druga je bila olimpijska prvakinja in svetovna rekorderka Čehinja Barbora Špotakova (66,83 m), tretja pa domačinka Christina Obergföll (62,57 m), srebrna na olimpijskih igrah v Londonu.

Po olimpijskih igrah malo premora
"Konec sezone je, malo premora sem si vzela po olimpijskih igrah v Londonu. Mogoče sem pričakovala nekaj daljši met, kaj več pa ne. Nastopila bom še prihodnji teden v sredo v Celju in v petek na finalu diamantne lige v Bruslju. Tam si želim, da bi vrgla čez 60 m. Potem bom imela še kak teden, 14 dni premora. Sledil bo začetek priprav na novo sezono," je dejala Ratejeva, ki je bila edina Slovenka na mitingu v nemški prestolnici.

Sitarjeva v Italiji druga
Alja Sitar
(Domžale) je na 8. mednarodnem atletskem mitingu v Brugneri v finalu teka na 100 metrov zasedla drugo mesto (12,01) in zaostala le za italijansko reprezentantko Glorio Hooper (12,00). Jan Žumer (Mass) je bil četrti v finalu na 100 m z 10,93, to mesto pa je na 800 m dosegel tudi Mitja Krevs (Štajerska, 1:50,89).

Slovenca sta si razdelila tretje mesto
V skoku s palico nihče izmed tekmovalcev ni preskočil petih metrov, tretje mesto pa sta si razdelila slovenska predstavnika Jure Batagelj (Gorica) in Andrej Poljanec (Krka) s 4,80 m, peti je bil Žan Čedron (Gorica, 4,40 m). Šesti je bil Vid Zevnik (Štajerska Maribor) na 3000 m z zaprekami (9:04,65), na dva stadionska kroga je deseti čas dosegel Jan Petrač (Mass, 1:53,81).