Snežana Rodić je bila gostja v radijski oddaji V sredo na Valu 202. Foto: Aleš Fevžer
Snežana Rodić je bila gostja v radijski oddaji V sredo na Valu 202. Foto: Aleš Fevžer

V mladosti se je zgledovala po Britti Bilač in Brigiti Bukovec, zdaj se mlajše atletinje zgledujejo po njej. Rodićeva je bila gostja radijske oddaje V sredo na Valu 202. V pogovoru, ki ga je vodil novinar Boris Ličof, je razkrila veliko iz svojega atletskega in zasebnega življenja.

Med drugim je razložila, kako je postala tekmovalka v troskoku. "Začela sem z mnogobojem, potem pa mi je najbolj ležala daljina. Ko sem prišla v Gorico, je trener rekel, naj poskusim troskok. Takrat sem to poskusila in od tedaj sem troskakačica," je dejala Rodićeva.

Na pripravah jo spremlja hčerka
Rodićeva, ki je leta 2011 na dvoranskem EP-ju v Parizu osvojila 4. mesto, je razkrila, da veliko trenira v Kopru, trikrat tedensko pa se odpravi v Ljubljano, kjer s svojo ekipo trenira na ŽAK-u. Na tekmovanjih jo velikokrat spremlja tudi hčerka, ki je letos končala 1. razred osnovne šole. "Že od malega je na pripravah vedno z mano. Ko imam tekme, so tam moji starši, ki mi pomagajo, in seveda, če ne bi bilo njih, ne vem, kako bi z atletiko nadaljevala," je pojasnila 30-letnica.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnite spodaj.

Snežana Rodič v radijski oddaji v Sredo na Valu 202
Snežana Rodič v radijski oddaji v Sredo na Valu 202