Oscar Pistorius je bil zelo razočaran, ker ni bil izbran za ekipo, ki je tekla v finalu 4 x 400 metrov. Foto: EPA
Oscar Pistorius je bil zelo razočaran, ker ni bil izbran za ekipo, ki je tekla v finalu 4 x 400 metrov. Foto: EPA

Oscar Pistorius že nekaj časa na novo piše tako svet atletike kot športa sicer. Pred dnevi je postal prvi atlet z amputiranimi udi, ki je tekmoval na članskem svetovnem prvenstvu v atletiki. Nekoliko v senci je ostalo tudi spoznanje, da je celo osvojil medaljo! Kot član štafete 4 x 400 metrov je tekel v predtekmovanju, v finalu kasneje ni dobil priložnosti. Njegovi sotekmovalci so osvojili drugo mesto, Pistorius pa je srebro prejel, ker je tekel v predtekmovanju.

24-letnik se nadeja, da bo zgodovino lahko pisal tudi prihodnje leto na olimpijskih igrah, kjer si medalje želi prav tako v štafeti. Na paraolimpijskih igrah je že osvojil pet medalj, od tega štiri zlate.

Pistorius je v torek gostoval na več BBC-jevih oddajah. Med drugim je vihravo prekinil pogovor na radijski postaji BBC Radio 4. Novinar Rob Bonnet ga je vprašal: "Nekateri vas imajo za veliko inspiracijo za paraolimpijske športnike. A hkrati lahko tudi rečemo, da morda predstavljate neke vrste sramoto za južnoafriške oblasti in Mednarodno atletsko zvezo, ker ste jih postavili v nove etične vode. Kako gledate na to?" Južnoafriški atlet je prekinil pogovor, pred tem je le še kratko odvrnil: "Mislim, da to vprašanje sramoti mene."