Natalija Dobrinska je prišla do zlata s svetovnim rekordom. Foto: EPA
Natalija Dobrinska je prišla do zlata s svetovnim rekordom. Foto: EPA
Slovenski atleti ostali brez finala

Dobrinska, olimpijska zmagovalka v sedmeroboju, je izboljšala dvajset let star svetovni dvoranski rekord Rusinje Irine Belove za 22 točk. Druga je bila branilka naslova Jennifer Ennis iz Velike Britanije s 4965 točkami, tretja pa Austra Skujte iz Litve (4802).
Ukrajinka je na 60 m ovire tekla 8,38 sekunde, v višino preskočila 1,84 m, kroglo sunila 16,51 m, v daljino skočila 6,57 m ter v cilj teka na 800 m prišla v 2:11,15. "Za menoj je izjemen dan. Vse mi je šlo zelo dobro od rok in vesela sem tako zlata kot svetovnega rekorda," je povedala Dobrinska. Sprva se je zmage nekaj sekund veselila kar Ennisova, vendar pa je morala stisniti roko Ukrajinki, ko so se na velikem zaslonu izpisali izidi, ki bodo odšli v zgodovino.

Whiting zlat v suvanju krogle
Američan Ryan Whiting je osvojil zlato medaljo v suvanju krogle, drugi končni odločitvi uvodnega dneva. Dosegel je najboljši izid sezone na svetu (22,00 m). Drugi je bil z osebnim rekordom (21,88 m) Nemec David Storl, svetovni prvak na prostem, tretji pa olimpijski zmagovalec Tomasz Majewski s poljskim rekordom (21,72 m).

Slovenski atleti ostali brez finala