Igor Uhov je v sijajni formi že v dvoranskem delu sezone. Foto: EPA
Igor Uhov je v sijajni formi že v dvoranskem delu sezone. Foto: EPA

To je drugi najboljši izid v zgodovini dvoranskih tekmovanj. Ruski skakalec v višino je izenačil evropski dvoranski rekord, ki ga je 26. februarja 1988 postavil Nemec Carlo Thränhardt, le centimeter pa je oddaljen od svetovnega dvoranskega rekorda (243 cm), ki ga je 4. marca 1989 v Budimpešti postavil Kubanec Javier Sotomayor.

Romanova dosegla normo za SP, a manj kot 24 ur prepozno
Sonja Roman je v Pragi zasedla sedmo mesto v teku na 1.500 m in s časom 4:13,47 dosegla normo Mednarodne atletske zveze za svetovno prvenstvo marca v Sopotu (4:14,00), vendar je rok že potekel, saj je bil zadnji rok za norme 24. februarja.

"Za nekaj ur sem zgrešila normo za SP. Malo grenak priokus, vendar nič hudega. To ni tako pomembno, saj je zame pomembnejši podatek, da sem po treh letih brez večjih težav tekmovala in tudi dobro nastopala v zimski sezoni. Kar je zelo pozitivno za bistveno daljšo poletno sezono. Nanjo se bom začela pripravljati že sredi marca, ko bom začela s treningi v Južnoafriški republiki. Tam sem se na tekmovanja vedno zelo dobro pripravila. Moj glavni cilj ostaja evropsko prvenstvo na prostem," je povedala Romanova.

Mitja Krevs je bil presenetljivo tretji na 800 m. V močni konkurenci je dosegel osebni dvoranski rekord (1:49,09) in za dobri dve sekundi zaostal za normo za SP (1:47,00).