Primož Kozmus načrtuje četrto zaporedno odličje na svetovnih prvenstvih, do zdaj je zbral že en popolni komplet medalj. Foto: Reuters
Primož Kozmus načrtuje četrto zaporedno odličje na svetovnih prvenstvih, do zdaj je zbral že en popolni komplet medalj. Foto: Reuters

Ob olimpijskemu podprvaku v metu kladiva bosta moški del slovenske reprezentance sestavljala še šprinter na 200 m Jan Žumer in skakalec v višino Rožle Prezelj.

Kako visoko lahko posežejo dekleta?
Še enkrat večji je ženski del reprezentance, ki jo bo vodil Martin Steiner. Srednjeprogašica Sonja Roman bo nastopila v teku na 1.500 m, v maratonu bo slovenske barve zastopala Daneja Grandovec, na 100 m z ovirami bo tekla Marina Tomič, v troskoku bo skakala Snežana Rodić, v ženskem kladivu bo sodelovala Barbara Špiler, v metu kopja pa Martina Ratej.

14. svetovno prvenstvo v atletiki bo v ruski prestolnici potekalo od 10. do 18. avgusta. Slovenska atletska reprezentanca se bo javnosti predstavila prihodnjo sredo, 8. avgusta pa bodo na prizorišče odpotovali prvi športniki.

Bekele po poškodbi daleč od stare forme
Kenenisa Bekele
, trikratni olimpijski zmagovalec in petkratni svetovni prvak ter svetovni rekorder na 5.000 in 10.000 metrov, ne bo nastopil na atletskem svetovnem prvenstvu prihodnji mesec v Moskvi. Enaintridesetletni tekač se po poškodbi leta 2010 ni več vrnil na nekdanjo vrhunsko tekmovalno raven in se ni prebil v reprezentanco Etiopije.