Ivan Hrastovec je jekleni mož, ki je prvi prišel v cilj
Ivan Hrastovec je jekleni mož, ki je prvi prišel v cilj "ultra pušeljc traila". Foto: Ervin Čurlič
Na štartu ekstremne preizkušnje se je že ob 6. uri zbralo več kot 100 tekačev in tekačic. Foto: Ervin Čurlič

Zmago je slavil Eritrejec Azery Teklay, ki je 42 km dolgo progo (med drugim je bilo treba gristi na Črno prst in Porezen) zmogel v rekordnem času 4:00:48, s čimer je lanski dosežek izboljšal za skoraj dve minuti in pol. Drugi je bil Marjan Zupančič (4:14:15), ki je s tem slavil naslov državnega prvaka v gorskem maratonu, tretji pa obetavni gorski tekač Rok Bratina (4:19:27).

V ženski konkurenci je Ajda Radinja v cilj prišla po 4 urah, 54 minutah in 53 sekundah (tudi to je rekordni čas), druga je bila Mihaela Tušar in tretja Urša Trobec. Na maratonu je sodelovalo okrog 260 tekačev in tekačic.

Prireditelji so prvič pripravili tudi ekstremno preizkušnjo, dolgo 106 km in s 6000 višinskih metrov vzponov. Ob 6. uri zjutraj je bilo na štartu več kot sto tekačev, prvi zmagovalec "ultra pušeljc traila" pa je postal Ivan Hrastovec z Vranskega, ki je za pot potreboval 13 ur, 32 minut in 6 sekund. Drugi je bil Toni Vencelj, tretji pa domačin Martin Štendler.

V ženski konkurenci je peklensko nalogo najbolje opravila Katja Kegl, ki je imela le 20 minut po prihodu v cilj vseeno še toliko moči, da se je poročila s Tonijem Vencljem. Zlobneži so pripomnili, da čaka Tonija v zakonu hujši pekel, kot je bil na več kot 100-kilometrskem ultramaratonu ...