Foto:
Foto:

Naj sosedu krava crkne, če je že sami nimamo, ali kako že gre ta rek. Res sem se prav odločil. Osredotočenost na tenis in kariero je v Veliki Britaniji drugačna, vse se ti zdi bolj mogoče, ni zatiranja. V slovenskem tenisu je še vedno preveč "zafrkancije". K sreči sem šel od tega stran in to je veliko bolje za moj tenis. Razmišljanje ljudi tu je povsem drugačno kot v Sloveniji, na žalost.

Ko sem bil star 14, 15 let, sem rekel, da želim biti med sto najboljših igralcev na svetu, a so se mi vsi smejali. In to ne ljudje na splošno, ampak iz teniškega okolja. Pač gre za neko splošno podrejenost, manjvrednost, medtem ko gre v Britaniji za superiornost. Vse se da, če boš delal za to, če hočeš, kar mi je zelo všeč. Pri nas je tega zelo malo, ne verjame se.

Spomnim se, ko je nekoč Iztok Božič rekel, da nihče od Slovencev ne bo nikdar boljši od 196. mesta na svetu. Tudi sam sem imel težave s tem, da nisem verjel, moral sem spremeniti razmišljanje, da sem začel verjeti, da se da. S tega vidika je veliko bolje, da sem stran od Slovenije.

Aljaž Bedene, ki je v prvem krogu Wimbledona izpadel proti Richardu Gasquetu s 4:6, 4:6 in 3:6, je v pogovoru za Delo pojasnil razlike med tenisom v Sloveniji in Veliki Britaniji.