Foto:
Foto:
Stare: Dopinške grešnike bi morali pribiti na zid

V slovenskih primerih z izjemo enega ali dveh nihče ni nikdar priznal, da bi se ukvarjal s temi packarijami. Nam ni treba iti v Rusijo, v Kenijo ali na Kitajsko, kjer je toliko primerov dopinga. To imamo tudi v Sloveniji. Doslej so ujeli 41 športnikov v desetih športih, dva sta bila tujca, ki sta bila ujeta med igranjem v Sloveniji. Jemanje snovi pa je točno tako, kot je v tujini, samo da so tam številke večje.

Športnik se ne zavedajo, da se igrajo s svojim zdravjem in zdravjem svojega potomstva. Športniki, ki umirajo na športnih igriščih, teh je bilo doslej 292, pet od tega v Sloveniji, po navadi umrejo zaradi neodkrite srčno-žilne bolezni, povezane z jemanjem nedovoljenih sredstev in postopkov. Potem prihaja do teh stvari. Zakaj? Snovi in postopki, ki povzročajo nenadno srčno smrt, so popolnoma isti kot tisti, ki se jemljejo kot doping. Tu je ta meja, kjer nastopi vzgoja v krogu družine, preden otrok pride v vrtec, ko so starši lahko bolno ambiciozni in želijo iz otroka narediti Herkula.

Andrej Stare je v Odmevih komentiral dopinški škandal, ki znova pretresa šport, in se zdi, da je eden izmed največjih doslej.

Stare: Dopinške grešnike bi morali pribiti na zid