Ante Čačić se je na novinarski konferenci po izpadu z evropskega prvenstva močno razburil in zatrdil, da so on in njegovi izbranci kljub vsemu zmagovalci. Foto: Reuters
Ante Čačić se je na novinarski konferenci po izpadu z evropskega prvenstva močno razburil in zatrdil, da so on in njegovi izbranci kljub vsemu zmagovalci. Foto: Reuters

Po tekmi s Španijo sem bil doktor, zdaj sem pa zaslužni (upokojeni) selektor. Portugalska je imela na prvih treh tekmah povprečno 25 poskusov strelov na vrata in 64-odstotno posest žoge. A proti Hrvaški so imeli pet poskusov strelov proti vratom. Dobro me poslušajte, pet! Posest žoge je bila 60:40 za nas.

To je moj odgovor, mogoče sploh ne bi smel menjati. Mogoče je bil ravno vstop Marka Pjace znak moštvu, gremo naprej in zabijmo gol, pa smo ga prejeli.

To moštvo na čelu z menoj smo zmagovalci, ker se je naše prijateljstvo prelilo domov na Hrvaško. Mi smo premagali huligane, ne Orepići ne Ostojići (hrvaški notranji ministri). In ne vi, ki ste v dobršni meri pisali, da imajo opravičilo za divjanje. Tukaj so jih hrvaški navijači izgnali s tribun. Tukaj! To je zasluga hrvaške reprezentance.

Kdo je nadigral Hrvaško? Ali nista evropska in svetovna javnost rekli, da je Hrvaška igrala najboljši nogomet na EP-ju 2016? Oni so heroji in so zapustili senco "vatrenih". Povejte mi, kdaj je Hrvaška odigrala štiri tekme na tako visoki ravni? Povejte mi, katerega leta, v kakšni postavi in kdo jo je vodil?

Po izpadu v osmini finala proti Portugalski se je selektor Hrvaške Ante Čačić močno razburil na novinarski konferenci, ko so novinarji podvomili o njegovi taktični izbiri in izpostavili prepozne menjave. Nekdanji trener NK Maribora je v redko videnem čustvenem odgovoru zavrnil vse kritike in poudaril dosežke ter vrline svojih varovancev. A Hrvati kljub odličnemu vtisu zapuščajo Francijo po osmini finala, četudi so številni hrvaški mediji po zmagi nad Španci in uvrstitvi v zgornji del izločilnih bojev že pisali, da imajo odprto avtocesto vsaj do polfinala, če ne kar finala.

Če dodamo na MMC-ju: povsem drugačen odziv Anteja Čačića kot pred tremi leti, ko je po porazu Maribora z Viktorio Plzen vrgel puško v koruzo že po 60 minutah.

Vir: HRT