Citat za prebrat
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 22 glasov Ocenite to novico!

Dodaj v

Boris Pesjak

6. marec 2016 ob 14:02
Kranjska Gora - MMC RTV SLO, STA

Kar zadeva pokritje stroškov, je tretja tekma za nas predstavljala zelo veliko finančno breme, ker so vsi sponzorji, ki so imeli podpisano pogodbo z Garmisch-Partenkirchnom, odklonili sodelovanje.

To so bili predvsem sponzorji z nemško govorečega območja in mi smo tako rekoč v enem tednu zagotovili dodatnih 300.000 evrov za pokritje teh stroškov. Da smo to dosegli, je pa tudi rezultat odličnega sodelovanja iz preteklosti z vsemi dosedanjimi sponzorji in zato so bili reakcijski časi za odločitev, ali gremo v to dodatno tekmovanje ali ne, lahko tako kratki, ker so tudi sponzorji, s katerimi smo navezali stike za to tretjo tekmo v zelo kratkem času, odgovorili in se odločili, da gredo v to tekmovanje z nami.

Vložili smo vse napore za to, da smo sprejeli to tretjo tekmo. Gre namreč za dodatno promocijo Slovenije in Kranjske Gore v svetu, slovenski smučarji pa so dobili priložnost tekmovati na slovenskem terenu. Tudi več jih je lahko zaradi tega tekmovalo. Ni zanemarljivo tudi, da so bili vsi predtekmovalci Slovenci, za njih pa je proga svetovnega pokala najboljši trening za prihodnost.

Ko je direktor moških tekmovanj v svetovnem pokalu Markus Waldner obvestil generalnega sekretarja OK-ja Pokala Vitranc Srečka Medvena, da imamo možnost sprejeti to odpadlo tekmo in da je to njegova želja - to je storil iz Japonske, kjer je bila takrat cela karavana -, smo takoj to vzeli kot zelo resno stvar in ponudbo, predvsem pa kot veliko priznanje. Za to tekmovanje mislim, da ne bi bilo nobene težave dobiti organizatorja v Avstriji ali celo v Švici, vendar smo takoj, ko smo dobili ponudbo, oblikovali ožjo skupino najodgovornejših v pokalu Vitranc in se z direktorjem svetovnega pokala dogovorili, da bo v štirih dneh od takrat, ko smo dobili ponudbo, dobil odgovor. V teh štirih dneh se nam je uspelo pripraviti tako organizacijsko kot tudi finančno do te mere, da smo lahko potrdili in prevzeli to tekmovanje.

Večji del sredstev smo dobili iz tujine s prodajo televizijskih pravic in prodajo marketinškega prostora sponzorjem, ki so že do zdaj sodelovali z nami, da pa bi v tako kratkem času dobili novega sponzorja, da bi se zagrel za to tekmovanje iz Garmisch-Partenkirchna, pa ni bilo mogoče razmišljati.

Vsi se trudimo, da ne bomo prekoračili stroškov. Zagotavljam, da bodo tudi letos zelene številke, a ne tako velike. Pomembno za nas je to, da je Slovenija na zemljevidu Evrope in svetu promovirana en dan več, da imajo naši smučarji možnost tekmovanja na domačem terenu in da so navijači, gledalci dobili še eno tekmo, na kateri so lahko uživali v vrhunskih predstavah veleslalomistov.

Podpredsednik organizacijskega komiteja Pokala Vitranc Boris Pesjak je spregovoril o stroških organizacije trojnega programa in tem, kaj je sprejetje odpovedane tekme iz Garsmicha pomenilo za promocijo in s kakšnimi težavami so se prireditelji ob tem morali spopasti. Vir: STA

Prijavi napako
Komentarji
jaz jaz
# 06.03.2016 ob 16:55
Samo da so speljali brez minusa, pa je dobro.
Giroud
# 06.03.2016 ob 19:39
Ta sprejeta tekma je "naložba" za prihodnost. FIS zagotovo ne bi bil zadovoljen, če bi odklonili dodatno tekmo.
Pravilna odločitev odgovornih!
Aljaz9
# 06.03.2016 ob 20:29
Čestitke vsem organizatorjem! Resnično bravo!
vslivnje
# 06.03.2016 ob 20:39
Na splošno vsačast organizatorjem za izpeljane tekme! Čeprav je bilo kar nekaj problemov z vremenom, je bila pista tako na prvi pogled, kot tudi po časih (tudi zadnji v drugi vožnji so lahko brez problemov postavljali najboljše čase druge vožnje) odlično pripravljena!
friks
# 07.03.2016 ob 09:41
No, če smo čisto pošteni... Zaradi te dodatne tekme kakšne hude dodatne promocije Slovenije ni bilo.
ElTorro
# 07.03.2016 ob 08:26
Saj pa ni organizator plačal teh 300 tisočakov....če bi pametovalci prebrali članek (in bili funkcionalno pismeni) bi videli, da so denar zagotovili od sponzorjev in tv pravic.

Jaz pravim, kapo dol, da nekdo pri nas razmišlja pozitivno in se potrudi, ne pa da že vnaprej reče "a ne, to pa ni možno", kot je prepogosto slučaj.
nezanimiv
# 06.03.2016 ob 23:08
300.000 Eur in on je vesel, da je par slovencev dobilo priložnost biti predtekmovalec?

Le kje je bil on v gospodarstvu - a, Factor banka....haha.
soleti
# 06.03.2016 ob 22:06
Nakladanje.. v svojo lastno in osebno škodo že dolgo nihče več vlaga. To je zavajanje. Takoj ko bo prišlo do tega, bo tekma v Kranjski gori zgodovina. Trpi zgolj davkoplačevslki denar ter sponzorstvo, ki je vezano na profit dogodka.. Ko tega več ne bo, zagotovo g. Boris ne bo več zraven ker ne bo mogel biti. Iz svojega žepa ne bo dajal vendarle. Danes pa naj pove koliko gre vanj. Čeprav si za to delo plačilo še kako Zazluži biti plačana.
soleti
# 06.03.2016 ob 22:06
*plačan
anze82
# 06.03.2016 ob 19:32
dve ali pa tri tekme? dve bi bili dovolj. za tekme ob koncu sezone se nihče ne ogreva preveč..300 jurjev naj raje investirajo v infrastrukturo v kg
Pokal Vitranc v Kranjski Gori
Citat za prebrat
link
Andraž Vehovar
23
23. september 2018 ob 08:16 Ironman triatlon je največja izguba energije in časa najbolj delovnega in najbolj vitalnega dela družbe. Če povem karikirano in zelo ekstremno, je to zagotovo najbolj neumen del mojega življenja.
Več novic ...
Kazalo