Foto:
Foto:

S klubom in reprezentanco sem osvojil ogromno lovorik, ampak najpomembnejša sta človeška toplina in občutek, ki sem ga dobil od tega kluba. Sem sem prišel kot otrok, zapuščam pa ga kot del družine, na katero sem zelo ponosen. Bilo je toliko lepih trenutkov, a najlepši je iz leta 2011, ko je Eric Abidal dvignil pokal Lige prvakov, ker je to imelo tak pomen, saj nam je bil velik vzor.

Vse smo poskusili in rad bi se zahvalil zdravnikom ter fizioterapevtom. Poškodbe mi ni uspelo sanirati, a nisem obupal. Zdaj bom poskušal to pozdraviti in sanirati, toda brez pritiska, da moram čim hitreje, da bom lahko zaigral.

Je konec nekega obdobja, a prepričan sem, da me čaka še veliko lepega in bom užival tako, kot sem do zdaj. Vsem v klubu bi se rad zahvalil, še posebej navijačem, ki so mi nudili brezpogojno podporo. Vedno so stali za mano, za kar sem jim res hvaležen.

Barcelona se je z manjšo slovesnostjo, kjer so bili nekdanji soigralci, predsedniki, trenerji in nogometaševa družina, poslovila od kapetana Carlesa Puyola, ki je že pred časom napovedal slovo od matičnega kluba, kjer je igral 19 let. Zaradi poškodbe bo 35-letni branilec, kot kaže, sklenil športno pot, ni pa razkril, kaj ga čaka v prihodnje, a je dejal, da se verjetno ne vidi v vlogi trenerja oziroma pomočnika trenerja. Puyol je bil zadnja leta steber obrambe Barce in španske reprezentance. Puyol je bil od leta 2004 kapetan Barce. Nasledil je Luisa Enriqueja, ki naj bi v prihodnji sezoni vodil Katalonce. Puyol je trikrat osvojil Ligo prvakov, z izbrano vrsto pa je postal evropski in svetovni prvak.