Citat za prebrat
(8)
Craig Reedie

Dodaj v

Craig Reedie

25. september 2018 ob 16:12
London - MMC RTV SLO, STA

Navajen sem poslušati pritožbe športnikov, vendar bi v tem primeru rad vprašal vse tiste, ki se pritožujejo, kaj bi bila v praksi boljša rešitev? Športniki bi se morali zavedati, da je v moskovskem laboratoriju okoli 2800 vzorcev, ki jih želimo pregledati, da te primere zaključimo.

Predsednik Svetovne protidopinške agencije Wada Craig Reedie brani odločitev izvršnega odbora krovne svetovne protidopinške organizacije, ki je v četrtek končala skoraj tri leta dolg suspenz ruske nacionalne protidopinške agencije Rusada. Reedie od najglasnejših kritikov, med katerimi so tudi nekateri vrhunski športniki, zahteva, da predstavijo boljše alternative sprejeti odločitvi, STA.

Prijavi napako
Komentarji
twofours44
# 25.09.2018 ob 16:39
Rešitev je lahko le ena: poštena, pravična in enakopravna obravnava vseh športnikov, ne glede na to od kje prihajajo. Popolnoma nesprejemljivo je, da obstajajo različna pravila za na eni strani Ruse, na drugi strani USA, Norveška itd
zamudnik
# 25.09.2018 ob 17:18
Amerikanc to vzame nehote, v dobri veri, da papa vitmine. Jamajčan s tem zatre travni dim, Rus in Slovenček pa od ranega otroštva zlobno iščeta način, kako si nedovoljeno pomagati.

Prevajam razmišljanje svetovne protidopinške organizacije.
ElTorro
# 25.09.2018 ob 21:30
@Branko
In kakšna je razlika med tem, če to počne "država" ali pa recimo zgolj ena panožna zveza v neki državi?
A če ugotovijo kaj podobnega pri norveških smučarskih tekačih....res misliš, da bodo za nekaj let suspendirali vse norveške smučarje, skakalce in tekače? In a je res pošteno, da izključijo VSE, ne glede na to, če so sodelovali ali ne?
ElTorro
# 26.09.2018 ob 22:36
Saj ne pravim, da je Rusija nedolžna - daleč od tega.
Dejstvo pa je, da je bila zadeva precej politična.....da sankcije ne bi bile tako hude, če bi šlo za kakšno zahodu bolj naklonjeno državo.....in da predvsem ni sprejemljivo, da čutijo posledice tudi tisti, ki z vsem skupaj niso imeli nič.

Kot da bi morali iti vsi Vegradovi delavci v zapor, ker je vodstvo podjetja in nekaj zaposlenih kradlo....
jackm8
# 26.09.2018 ob 18:02
eltorro, pri rusih je grešil njihov antidopinški urad v sodelovanju z državo. Dokler tega niso priznali in ga uredili je bil suspendiran, tako so lahko nastopali le tisti, ki niso bili pod njim. Seveda so nastradali tudi nedolžni, samo ko ti gre država sistematično v prikrivanju vseh po vrsti, je treba nekaj narediti. Nedvomno je bilo veliko politike zraven, samo za prvotno kršitev v Sočiju so si sami krivi.
KunteKinte
# 26.09.2018 ob 07:16
Ah ti Rusi ;)
Branko57
# 25.09.2018 ob 23:58
Razlika je če si antidopinška zveza te države zatiska oči oz. sodeluje pri celotnem projektu, kot je to bilo očitno do zdaj. Ne vem točno kaj naj bi drugega tu WADA storila. Če bi se Rusi soočili s tem problemom (kot naj bi se sedaj) verjetno ne bi bilo nobenih suspenzov športnikov, obsojeni pa bi bili tisti, ki so odgovorni za vse skupaj. In lahko si prepričan, da če se na zahodu kdaj odkrije podoben škandal bodo v razvitih državah vsi odgovarjali za to, je enostavno preveč interesov iz različnih smeri, da bi vsi ščitili vse okrog, zato je tudi zelo mala verjetnost, da se takšne stvari na zahodu dogajajo, ker v današnjem času to ne more it dolgo skozi in bo slej ko prej nekdo prižvižgal v javnost kaj se dogaja. In če kdaj pride v javnost je prva stvar, ki se bo zgodila odstop odgovornih iz političnih položajev in tudi obsodbe, ker tako funkcionira zdrava demokracija. Da bi za celotnim projektom stala cela država in ščitila te posameznike pa si niti slučajno ne morem predstavljat, to se lahko zgodi samo v kakšni državi tretjega sveta. Ne vidim pa razloga zakaj ne bi suspendirali nekih Norvežanov, ki so precej manj relevantni v športu kot ena Rusija, še posebej kar se tiče financ.
Branko57
# 25.09.2018 ob 18:51
WADA je dosegla priznanje Rusade o sistemskem dopingu in nadaljnjo kontrolo ruskih laboratorijev. Zato so umaknili suspenz, ali je to pravilno ali ne se bo pokazalo v prihodnje. Smo pa lahko prepričani da je suspenz bil upravičen do sedaj. Ruska država je sistemsko podpirala doping, trenutno edina država ki so jo odkrili in je tudi za konec priznala, da se je to dogajalo. V nobeni drugi državi to (še) ni bilo odkrito, to pa ne pomeni da se drugje ne dopingirajo, samo da se ne s podporo politike, oz. jih še niso odkrili. Vsako mešanje Norveške, ZDA z Rusijo pa samo kaže na funkcionalno nepismenost določenih osebkov, ki vidijo v vsem zaroto.
Citat za prebrat
link
Veselin Vujović
3
14. december 2018 ob 16:55 Niti s svojimi otroci ne igram prijateljskih tekem, vedno igram zares. Trudili se bomo, da bomo na obeh tekmah premagali Francoze. Zakaj pa ne?
Več novic ...
Kazalo