Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vedel sem, da smo tega sposobni. Upal sem, da bomo kontrolirali ritem igre, ki nam ustreza. Na koncu rednega dela smo zgrešili met za zmago, toda ves čas smo imeli Real pod kontrolo. Vedeli smo, kaj delamo in mislim, da si zares zaslužimo to lovoriko.

Nismo si postavljali dolgoročnih ciljev, ampak bolj kratkoročne, saj smo želeli iti korak za korakom. Vedeli smo, da imamo veliko možnosti, ko smo v tej dvorani v prvi tekmi četrtfinala ugnali Emporio Armani. To je bila velika zmaga in znamenje nekje od zgoraj. Takrat sem se zavedal, da se lahko naredi nekaj posebnega, nisem pa si mislil, da gremo lahko povsem do konca. Presrečen sem.

Dvakrat smo igrali proti Realu in v Madridu smo izgubili zaradi nekaj slabih napadov in obramb v zaključku tekme. Še bolj tesno je bilo v Tel Avivu, ko smo izgubili za vsega točko. Trikrat zapored pa ne premagaš izvrstne ekipe in enostavno nas niso mogli premagati.

Že tretje leto zapored je na Final Fouru Evrolige glavne favorite presenetilo moštvo, ki na stavnicah ni imelo veliko možnosti za naslov. Nedvomno je med najbolj zasluženimi za šesti evropski naslov Maccabija trener David Blatt. 54-letni izraelsko-ameriški strokovnjak je prvič v karieri postal evropski klubski prvak, sicer pa je na vrh stare celine pred sedmi leti, ko je prav tako pripravil veliko presenečenje, v Španiji popeljal Rusijo, s katero je osvojil tudi olimpijski bron.