Marku Cavendishu so britanski mediji in javnost obesili okrog vratu zlato, še preden se je dirka začela, a v soboto je sledila streznitev. Foto: EPA
Marku Cavendishu so britanski mediji in javnost obesili okrog vratu zlato, še preden se je dirka začela, a v soboto je sledila streznitev. Foto: EPA

Prvi dan končnih odločitev na olimpijskih igrah v Londonu je medalje prinesel 19 državam, a med njimi ni bilo gostiteljice Velike Britanije. Izjemna pričakovanja od kolesarjev niso obrodila sadov, spodletelo je tudi drugim upom.

Voditeljica BBC-ja Gabby Logan, ki pozno zvečer povzema olimpijski dan, je rojake v tolažbo opomnila vsaj na slovesno odprtje, ki ga je svet pozdravil z velikim navdušenjem.

Bes nad katastrofalnim prenosom
Ob žalosti po neuspehu britanskih kolesarjev je bil BBC deležen še silne jeze gledalcev, ki so bili po treh tednih izrednih prenosov Dirke po Franciji ogorčeni nad (ne)kakovostjo prenosa olimpijske dirke. Slaba grafika, ki je bila dostikrat napačna, in številne napake komentatorjev so razjezile gledalce, medtem ko se BBC izgovarja na nizozemsko televizijo NOS, ki je izvedla prenos v okviru olimpijske produkcije.

Prazni VIP-sedeži
Razvnema se tudi razprava o praznih sedežih na prestižnih olimpijskih prizoriščih - prazni so seveda najdražji sedeži, ki so jih prejeli pokrovitelji in nakupila velika podjetja. Nekaj sedežev je bilo praznih že na slovesnem odprtju, številne pa so ogorčile slabo napolnjene VIP-tribune na plavalskih tekmovanjih. LOCOG je že napovedal preiskavo, javnost pa se zgraža nad "debelimi korporativisti".

Vir: BBC