Foto:
Foto:

Tu ne gre samo za 35.000 evrov kazni, ki smo jih plačali zaradi huliganstva nekaterih članov navijaške skupine Green Dragons pod vodstvom Jurija Oblaka, in osebne žaljivke, ki smo jih bili deležni, ampak tudi za fizična obračunavanja.

Predsednik Olimpije Izet Rastoder Oblaka obtožuje, da je udaril Andraža Šporarja, ko se je ta postavil v bran soigralcu Marku Vukčeviću, da bi preprečil morebiten fizični napad nanj, ter da je Oblak skupaj s svojimi kolegi poškodoval vozilo Nika Omladiča. Prav Oblak naj bi v prostorih kluba uničil tudi prenosni računalnik nekdanjega direktorja Ljuba Grlića.

"S takšnim človekom in ljudmi, ki mu sledijo, ni možno sodelovati. Sodelovanje bo možno šele takrat, ko bodo Green Dragonsi imeli novo vodstvo in bodo obenem poskrbeli, da bo obnašanje vseh navijačev na ravni, ki si ga klub zasluži," je še zapisal Rastoder in navijače pozval h kulturnemu navijanju in k podpisu kodeksa obnašanja.

Predsednik Nogometnega kluba Olimpija Izet Rastoder se je z izjavo za javnost odzval na bojkot navijaške skupine Green Dragons na Olimpijinih tekmah. Ta zahteva Rastoderjev odstop. Stališče skupine Green Dragons preberite tukaj.