Jan
Jan "kakor vihar" Muršak upa, da bo v reprezentanci veliko učinkovitejši kot pri CSKA-ju v Ligi KHL. Foto: Reuters

Sam lahko pomagam po najboljših močeh, a če bo vsak igralec prinesel, kar zna, bodo tudi drugi posamezniki prišli do večjega izraza.

Prvi napadalni adut Slovenije na prihajajočem svetovnem prvenstvu v hokeju drugega razreda bo brez dvoma Jan Muršak. Prvi slovenski zvezdnik Anže Kopitar bo igral končnico Lige NHL, za nameček pa se napoveduje obilen osip preostalih nosilcev igre Slovenije v Sočiju, zaradi česar bo 26-letni krilni napadalec iz Pesnice prvo ime risov na SP-ju divizije I, skupine A v Južni Koreji (20.-26. april).

Prvi vratar Robert Kristan z Nitro v sredo začne finale na Slovaškem, na olimpijskih igrah prvi branilec Sabahudin Kovačević je tik pred napredovanjem v finale druge ruske lige VHL, saj njegova Sariarka v finalu proti Torosu vodi že s 3:0. S klubskim hokejem še ni končala tudi četverica v Nemčiji, kjer Aleš Kranjc in Rok Tičar (Köln) ter Robert Sabolič in Žiga Jeglič (Ingolstadt) v svojih polfinalnih serijah vodijo z 2:1 v zmagah.

Več o Janu Muršaku in njegovi sezoni v Ligi KHL, Detroitu in seveda reprezentanci pa boste izvedeli v torkovem intervjuju na MMC-ju.