Športna poteza Jana Oblaka, ki je takoj po zmagi v
Športna poteza Jana Oblaka, ki je takoj po zmagi v "loteriji" šel tolažit in objet nesrečnega Stefana Kiesslinga je obšla nogometni svet. Foto: Reuters
Jan Oblak (Atletico Madrid) - Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen)
Oblak je ubranil neposrečen strel Hakana Calhanogluja, nato pa je z mirnostjo in čakanjem do zadnjega trenutka na strelca prisilil Ömerja Topraka in Stefana Kiesslinga k tveganima visokima streloma, ki sta ju poslala prek prečke. Foto: Reuters

Ko si na klopi, se počutiš tako kot drugi, ki so tam. Čakaš na svojo priložnost. No, če se trudiš na treningih in verjameš vase, potem pride tudi tvoj trenutek.

Ne vem, ali se s tem začenja moj vzpon, ampak sem vesel, da sem dobil priložnost. Ni pomembno, koliko je klub plačal za določenega igralca, pomembno je, kako igra. Ne nazadnje branim za ekipo, ne zase.

Po dramatični tekmi Lige prvakov med Atleticom Madridom in Bayer Leverkusen, kjer smo zmagovalca osmine finala dobili šele po izvajanju enajstmetrovk. Eden izmed junakov napredovanja je bil Jan Oblak, ki je tekmo sicer tako kot večino letošnjih začel na klopi Atletica.

Vendar v 20. minuti se je Miguel Angel Moya prijel za stegensko mišico na levi nogi in 22-letni Škofjeločan je dočakal veliko priložnost, ki jo je tudi odmevno izkoristil. Lani poleti je bil Oblak za 16 milijonov evrov odškodnine, rekordni znesek za slovenskega nogometaša, pripeljal v Madrid iz Benfice. A zaradi hitre poškodbe med pripravami si je mesto prvega vratarja izboril 30-letni Moya, ki je prišel iz Getafeja za samo 3 milijone evrov.

Španski vratar bo zaradi poškodbe stegenske mišice zdaj moral predvideno počivati od 3 do 6 tednov, s čimer se Oblaku ponuja velika priložnost, da se ustali v vratih Atletica.

Hrvaška agencija je sicer Oblaka povprašala iz drugega razloga. V zadnjem času so vzniknile govorice, da se odnosi med trenerjem Diegom Simeonejem in hrvaškim napadalcem Mariom Mandžukićem krhajo. O tem je drugi slovenski reprezentančni vratar dejal naslednje:

"Nikakršnega spora ni med njima. Njun odnos je dober. Z Mandžukićem prebijem največ časa, saj govoriva isti jezik. Ko sva na treningu ali v restavraciji ali kje drugje, je enak kot prej, vse je v redu."

Vir: HINA