Niz golov Josipa Iličića je vrnil Palermo med žive, s tem pa njegovo ime izstrelil med zaželene prestopne tarče. Foto: EPA
Niz golov Josipa Iličića je vrnil Palermo med žive, s tem pa njegovo ime izstrelil med zaželene prestopne tarče. Foto: EPA

Vesel sem, da sem prišel do dvoštevilčnega izkupička golov. Poskušal bom zadeti še čim večkrat in upam, da bodo to dragoceni goli. Doseči gol proti Juventusu bi bilo lepo, toda največ štejejo točke, ki jih bo osvojilo moje moštvo.

Z zadnjima dvema goloma sem presegel dosežek iz prvega leta v Palermu in tudi osebni rekord iz moje države, ko sem dal devet golov za Interblock Ljubljano.

Po izrednih predstavah in petih zaporednih tekmah, na katerih je zadel, je Josip Iličić znova vroče nogometno ime na Apeninskem polotoku. V ponedeljek so italijanski mediji povzemali izjave Iličićevega menedžerja, da prestopni pogovori z Romo hitro napovedujejo in da je "Jojo" pred vrati rimskega kluba. A izjave so se izkazale za neresnične, menedžer Amir Ružnić pa je zagrozil celo s tožbami.

"Dobil sem telefonski klic iz vodstva Palerma, ki je bilo šokirano, a sem jim pojasnil, da nisem nikoli rekel, da gre Iličić v Romo," je znova poudaril Ružnić. V zadnjih tednih, ko je bil Palermo že skoraj odpisan iz Serie A, so vodilni pri "rosonerih" večkrat povedali, da je ob ustrezni ponudbi Iličić na prodaj. V zadnjih krogih pa so se Sicilijanci pod vodstvom Kranjčana prebudili in so na dobri poti, da obstanejo v prvi italijanski nogometni ligi.

Vir: Mediagol.it