Citat za prebrat
Navijači Manchester Uniteda v zadnjih letih niso pretirano zadovoljni s predstavo svojih ljubljencev. Foto: Reuters

Dodaj v

Karl Pilkington

V devetdesetih letih postal navijač rdečih vragov
28. september 2018 ob 10:53
Manchester - MMC RTV SLO

Navijati za Manchester United je, kot bi imel želvo za hišnega ljubljenčka. Imel sem želvo in želve niso zanimive. Ne spremljaš jih, a vseeno imaš do njih neko odgovornost.

Tako se počutim glede Uniteda. Vsake toliko časa ga zaznam. Ne pogledam vsake tekme, saj je v tem trenutku škoda 90 minut prostega časa. Dejansko samo pogledam izid. Če je dober, super. Nimam več nobenih pričakovanj.

Karl Pilkington, angleški komik in televizijska osebnost, je v otroštvu sicer navijal za Manchester City, a je nato v devetdesetih letih prejšnjega stoletja postal velik navijač Manchester Uniteda. Po zlati dobi Alexa Fergusona pa 46-letni Anglež, ki je zaslovel s serijo An Idiot Abroad in s sodelovanjem z Rickyjem Gervaisom, v zadnjih letih v šali razmišlja, da bi znova začel pesti stiskati za mestnega tekmeca; BBC.

Prijavi napako
Komentarji
Mishko
# 28.09.2018 ob 11:34
Glory hunter
Rui
# 28.09.2018 ob 14:24
ManU vse od odhoda SAF pač plačuje "tisto ceno" dolgoletnega staža enega sistema.

Kolikor je bila tista kontinuiteta takrat dobra za klub in je prinašala uspehe je z spremembo izgubila vse tisto. Se pravi stabilnost, avtoriteto, kredibilnost, ustaljen sistem, razdeljene naloge v klubu, spoštovanje, itd.

Ta novodobni Man U ima sedaj problem tudi z samo "idealiteto" kluba, saj je danes vse tisto kar so nekoč ti (pod SAF) očitali Chelsea in ManCity, ki so pač pokupili igralce vseh vetrov, torej danes se ManU ne razlikuje več od City in Chelsea razen v barvi dresov.

ManU nima več "svojih" igralcev, ki so bili DNK tega kluba in so več kot desetletje bili ogrodje. Igralci kot so Giggs, Scholes, oba Nevila, Becham, Butt... so bili otroci tega kluba in tudi ostale ki so kupili relativno mlade Keane,Ferdinand, Rooney, Carrick, so sprejeli ta klub kot svoj. Dopolnjevali pa z uspešnimi tujci (Vidič, Evra, VDS, Valencia,..) ki so ob tako močnem "domačem" ogrodju kluba enostavno prilagodili.....

Danes je pa ta klub brez tistega domačega ogrodja, brez hrbtenice tistega trdnega zdravega jedra ampak z kup preplačanih zvezdnikov, ki vlečejo vsak na svojo stran.... Problem pa ker danes je pritisk drugačen, ni časa. Tudi SAF danes bi dobil odpoved... Zamislite si da prvih pet šest let ne osvojite nič kdo bi vas gledal...

Saj podobno se dogaja tudi v Barci, ki tudi tako na obroke izgublja svoj DNK. To se sicer še ne pozna zaradi Messija, ki zasenči in marsikaj zakrije. Barca tudi kupuje vse povprek, tisto njihove ogrodje (Puyol, Xavi, Iniesta), pa se počasi poslavlja, nekatere domače prodali drugam, novih pa ni. Če bi danes iz Barce vzel Messija bi ta klub padel v podobno brezno kot je sedaj ManU.

Point vsega zgoraj je tudi v sami politiki in filozofija kluba in potezah katere vlečejo skozi leta.....potem pa upajo da bo samo eno znano trenersko ime popravil vse
vinklj.kugla
# 28.09.2018 ob 17:25
zanimivo ker munited je se vedno eden izmed pescice z enormnim stevilom zvestih navijacev!
levkup
# 28.09.2018 ob 19:41
Mourinho lahko uniči vsak klub. Če ga ne bi v Realu
ta prav cajt nateral bi še njih ogrozil...
LFC
# 29.09.2018 ob 20:38
Pilkington je samo nastavil ogledalo...
zabowski
# 29.09.2018 ob 23:19
menim, da je življenje želve celo bolj razburljivo kot igra uniteda....
super_balotelli
# 29.09.2018 ob 10:27
A to je kao pravi navijač? Ne gleda več tekem, ampak samo pogleda rezultat. Bravo navijač, takih klub niti ne potrebuje :D
Raines
# 29.09.2018 ob 16:29
CTM: Če padeš z Marsa, potem verjetno res ne veš za Pilkingtona. Celo srednje razgledan človek, ki ima samo dostop do Youtubea, je verjetno slišal zanj...
CTM
# 29.09.2018 ob 07:56
Karl Pilkington... nikoli nihče še slišal zanj, neki tretjerazredni igralec... ampak... če pa on to reče, povrhu vsega pa mmc kvazi novinarji še napačno prevedejo, je takoj za objavit!
Res moraš biti zvest navijač nekega kluba....ker vsi najbolj zvesti navijači razmišljajo, da bi začeli navijati za mestne tekmece ...logika, iq & možgani na dopustu?
2px_orbitala
# 28.09.2018 ob 11:26
Nisem vedel, da še kdo obstaja, ki navija za ta klub.
Zlobni genij
# 28.09.2018 ob 13:28
Upam si trditi da ima v tem trenutku AC Milan prečej večjo bazo oboževalcev kot Manchester United, kajti, to kar Manchester United trenutno kaže ni nikakor za ogled. Kriv pa ni trener, ker igra bunker, ampak igralci, ker kot kaže ne znajo igrati bunkerja. ;)
Citat za prebrat
link
Nenad Protega
2
15. december 2018 ob 08:02 Struktura Olimpije je postavljena tako, da je Milan Mandarić lastnik in odloča v vseh zadevah.
Več novic ...
Kazalo