Foto:
Foto:

V določenem trenutku rednega dela sezone ob razmerju zmag in porazov 19-20 si nisem upal predvideti, da bi lahko prišli v finale. Vendar pa sem tudi vedel, da moram biti potrpežljiv in da se moram popolnoma predati vlogi vodilnega. Kajti če mi bodo sledili, bi jih lahko povedel tja, kjer še nikoli niso bili. Za vse nas je res nekaj zelo posebnega, ko bomo Vzhodno konferenco zastopali v finalu lige.

Imamo vse, kar je potrebno za končno zmagoslavje. Smo odločeni in imamo voljo biti veliki. Edino, kar lahko zagotovim, je, da bomo v finalu dali od sebe vse, naslova pa ne morem jamčiti.

Glavni igralec Cleveland Cavailersov LeBron James je bil po uvrstitvi v finale zelo čustven. Pred Jamesom je peti zaporedni finale. Cleveland je bil finalist leta 2007, šampionskega prstana pa še nima. Konjeniki so v veliki meri odvisni od superzvezdnika, ki ima dva prstana z Miamijem, to pa je poudaril tudi trener David Blatt: "Ne, nikakor še nismo končali dela. LeBron nas želi voditi in mi mu bomo sledili." Vir: STA