Foto:
Foto:

Ko sem prišel k Barceloni, sem nasledil Bobbyja Robsona, ki je osvojil tedaj tri lovorike v sezoni. Kot sem že rekel, bil sem pri Ajaxu, največjem klubu na Nizozemskem, bil sem pri Barceloni, največjem klubu v Španiji, in bil sem pri Bayernu, največjem klubu v Nemčiji. Ko je prišla ponudba Manchester Uniteda, sem torej moral reči ja.

Ne kupujem igralcev samo zato, da kupujem. Kupujem igralce, da okrepim svoje moštvo. Najprej moramo videti vse pozicije v našem sistemu, ki ga bomo igrali, in kaj torej na teh pozicijah potrebujemo. Trenutno še ne vem.

Novega trenerja Manchester Uniteda Louisa van Gaala so zaradi načina dela in ambicij že primerjali z legendarnim Alexom Fergusonom, ki je na klopi rdečih vragov osvojil kar 38 lovorik. Pred lansko sezono se je poslovil, nasledil pa ga je David Moyes, ki je bil neuspešen in Manchester United je celo ostal brez Evrope. V klubu od van Gaala, ki je treniral same evropske velikane, nizozemsko reprezentanco pa na preteklem svetovnem prvenstvu popeljal do tretjega mesta, ogromno pričakujejo. Vir: Reuters.