Mario Balotelli je na 12 tekmah v dresu Liverpoola dosegel samo dva gola, v prvenstvu še nobenega. Foto: Reuters
Mario Balotelli je na 12 tekmah v dresu Liverpoola dosegel samo dva gola, v prvenstvu še nobenega. Foto: Reuters
Super Mario
Sporna objava: "Ne bodi rasist! Bodi kot Mario. On je italijanski vodovodar, ki so ga ustvarili Japonci in govori angleško ter je tak kot Mehičan." v zgornjem delu, spodaj pa ključni pripis "... skače kot temnopolti in pobira kovance kot Jud." Foto: Instagram

Nimajo vsi Mehičani brkov, vsi temnopolti ljudje ne skačejo visoko in vsi Judje nimajo radi denarja. Uporabil sem animacijo nekoga drugega, ker je bil na njej Super Mairo in sem mislil, da je zabavna in nežaljiva. Še enkrat, se opravičujem.

Italijanski nogometaš Mario Balotelli znova dviguje prah, a na žalost/srečo navijačev Liverpoola ne zaradi dejanj na igrišču, temveč zaradi objave na družbenem omrežju, ki je sprožila val ogorčenja na račun 24-letnega svojeglavega napadalca. Balotelli je na svojem Instagramu objavo sliko drugega računa, na katerem je bil domnevno protirastistični zapis s podobo Super Maria, računalniškega lika, katerega vzdevek sicer tudi nosi Italijan.

Sin ganskih priseljencev na Siciliji je objavo po prvih komentarjih hitro izbrisal, na kritike pa takoj odgovoril: "Moja mama je Judinja, zato, prosim, vsi utihnite." Mario je odraščal v okolici Brescie v Lombardiji pri krušni družini Balotellijev, ki jih ima nogometaš za svoje starše, in res je njegova mati judovskega rodu, njen oče je med 2. svetovno vojno celo preživel holokavst.

Angleška nogometna zveza je vseeno že uvedla preiskavo in po prvih podatkih iz Otoka Balotelliju grozi pet tekem prepovedi, čemur Liverpool naj ne bi nasprotoval, saj so sami nezadovoljni nad učinkom in odnosom italijanskega nogometaša, čigar zvezda pospešeno tone.