Foto:
Foto:

Zavedamo se, da se tej generaciji počasi izteka čas in da moramo priložnost ponuditi mlajšim igralcem. Nekaj smo jih izbrani vrsti priključili že letos, naslednje pa bomo 2017.

Predsednik košarkarske zveze Matej Erjavec je spregovoril o reprezentančni prihodnosti. Kapetan in prvi zvezdnik Goran Dragić bo najverjetneje sodeloval le še prihodnje leto, saj je naslednje evropsko prvenstvo nato šele čez štiri leta. Je pa Erjavec tudi potrdil, da Slovenija razmišlja o organizaciji evropskega prvenstva mlajših članov (Vir: STA):

Stroka je za, saj meni, da ima Slovenija ekipo mlajših članov za naskok na medaljo, s finančnega vidika pa je prvenstvo bolj občutljivo. Takoj po koncu kvalifikacij bo izvršni odbor zveze začel debato, nato se bomo obrnili na Fibo, s katero smo že imeli pogovore na to temo, potem pa pridejo na vrsto še pokrovitelji in seveda država. Glede na to, da ni veliko držav, ki bi rade organizirale takšno prvenstvo in da ima Fiba pozitivne izkušnje z nami, imamo dobre možnosti, da prvenstvo dobimo.