Foto:
Foto:

Ko sva leta 2010 z Nikom Zupančičem prevzela to delo, sva na prvi izbor celo popoldne klicala igralce, kdo ima čas, da pride igrat. Zdaj se je ta zgodba bistveno spremenila. Odnos igralcev do državnega grba je vrhunski. Ko smo razkrili seznam, vem, da se je marsikdo vprašal, zakaj ga ni na njem, da so bili nekateri razočarani. Ampak toliko časa, kot sva z Nikom namenila sestavljanju tega seznama, nisva še nikoli namenila nobenemu. To ne pomeni, da si je kdo zaprl vrata do izbrane vrste. To je le eden izmed turnirjev in ne glede na to, kdo je na tem seznamu, se bo v prihodnje še vedno računalo na druge igralce, ki so zdaj poškodovani ali niso v formi.

Od top igralcev se pričakuje največ, namenili jim bomo največ igralnega časa. Za tiste, ki bodo igrali manj, je pomemben psihološki doprinos k ekipi na ledu, na klopi, v slačilnici, povsod. Treba je narediti mešanico prave kemije, ki jo ta ekipa ima. Mislim, da je to to. Verjamem v te igralce in vem, da če bomo res verjeli, bomo te sanje dočakali.

Selektor hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je pred kvalifikacijskim turnirjem za nastop na olimpijskih igrah v Sočiju v intervjuju za Ekipo spregovoril o sestavi izbrane vrste in tudi o odsotnosti obeh igralcev iz Lige NHL Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka (vir: Ekipa).