Foto:
Foto:

Še vedno pa sem trdno prepričan o kakovosti te ekipe in o njeni izjemni perspektivi. V zadnjem letu in pol sem se ogromno naučil, spoznal ljudi, ki bodo za vse večne čase ostali moji prijatelji, a se tudi prepričal, kako težko je v Sloveniji vzdrževati dostojen obstoj profesionalnega kluba. Zato lahko iz srca pohvalim vse, ki se vsakodnevno trudijo, da je Olimpija ambiciozen klub, ki je na vseh področjih v zadnjem obdobju strmo napredoval. Morda je napredoval celo prehitro in naenkrat preskakoval več stopnic. A najpomembneje je, da v Olimpiji vlada prava energija ljudi, ki jih žene neverjeten motiv vodenja nogometnega kluba, na katerega bi bila lahko Ljubljana ponosna.

Mogoče sem tudi sam želel preveč, vendar človek pač ne more iz svoje kože. Moja želja po zmagovanju je preprosto prevelika in zmagovalno miselnost sem želel vcepiti v nogometaše, celoten klub in to nogometno okolje. Ljubljana je moje mesto, moj dom. Moj klub in moj dom pa je tudi Olimpija. In četudi v njej ne opravljam nikakršne funkcije, bo vedno del mene in jaz bom vedno del nje.

Mile Ačimović je v izjavi za javnost vsem navijačem Olimpije sporočil, da stoji za svojo odločitvijo (pred dnevi je odstopil s položaja športnega direktorja) in da bo Olimpija vedno njegov klub.