Foto:
Foto:

Zahvalil bi se vsem sponzorjem, ki so ostali z nami vsa ta leta, predvsem bi se rad zahvalil Petrolu in Telekomu za podporo pri projektu, ki ga izvajamo z Univerzo v Ljubljani. Mislimo, da nam bo uspelo.

V našem primeru ni kaj dosti govoriti, vse smo rešili po pravni poti. Zahvaljujemo se KZS, da je podpisala prisilno poravnavo. Po drugi strani niti ne vem, ali je imela kakšno drugo možnost, saj je recimo odpustila novomeški občini. To je v redu. O KZS imam ambivalentno mnenje. Dejstvo je, da smo imeli v manj kot letu dni tri scenarije, ki se v slovenski košarki še niso zgodili: en klub je šel sredi sezone v stečaj, eden je prostovoljno sestopil iz prve v drugo ligo in eden je šel v prisilno poravnavo.

Vprašanje je, koliko je drugih klubov, ki bodo sledili nam, Grosupljemu ali Mariboru. Ukvarjamo se s preveč stvarmi, ki niso ključnega pomena za košarko v Sloveniji, konkretno s člansko reprezentanco. Ključna stvar, ob kateri bi se morali zamisliti, je, kaj se dogaja s klubi.

Predsednik Slovana Miloš Paravinja je v intervjuju za EkipoSN predstavil položaj v ljubljanskem klubu, za katerega je igrala še velik del današnjih reprezentantov in je vedno izuril vrhunske košarkarje (Nesterović, Lakovič, brata Dragić, Slokar, Zupan …). Slovan se je znašel v težki finančni situaciji, ki so jo rešili s prisilno poravnavo. Predtem je tudi že izpadel v drugo ligo. Prvič v zgodovini sicer klub s Kodeljevega igra v drugem rangu slovenske košarke. Vir: EkipaSN