Gerd Müller je bil najbolj čisti golgeter, kar jih je obstajalo v nogometu, njegove strelske dosežke, zlasti razmerje golov/tekmo pa bo skorajda nemogoče podreti. Njegov reprezentančni mejnik 68 golov za Nemčijo je šele leta 2014 podrl Miroslav Klose, pri čemer pa je Müller za
Gerd Müller je bil najbolj čisti golgeter, kar jih je obstajalo v nogometu, njegove strelske dosežke, zlasti razmerje golov/tekmo pa bo skorajda nemogoče podreti. Njegov reprezentančni mejnik 68 golov za Nemčijo je šele leta 2014 podrl Miroslav Klose, pri čemer pa je Müller za "elf" odigral le 62 tekem, Klose pa je potreboval še enkrat več tekem (71 golov/137 nastopih). Foto: EPA

Pomeni, da bi moral zabiti po dva ali tri gole na vsaki tekmi, šele takrat bi lahko začel razmišljati tudi o takšnih mejnikih.

Napadalec Bayerna Robert Lewandowski je komentiral morebitni lov na večni strelski rekord Gerda Müllerja. "Der Bomber der Nation" je v torek deležen posebne pozornosti nemške javnosti, saj ravno danes praznuje 70. rojstni dan. Praznovanje jubileja sicer ne bo slovesno, kajti Gerd Müller boleha za alzheimerjevo boleznijo. Zaradi hude bolezni ne bo uradnih srečanj, javnih nastopov ali obiskov. Müller je trenutno v oskrbi v domu za ostarele na Bavarskem.

Eden najbolj spoštovanih Müllerjevih rekordov je 40 golov v eni sezoni Bundeslige - tolikokrat je v dresu Bayerna zatresel v sezoni 1971/72. Nemški mediji so v teh dneh izpostavili njegovega naslednika v bavarskem klubu Roberta Lewandowskega, ki je od začetka nove sezone dosegel že 13 golov na 11 ligaških tekmah. V v primerljivem času rekordne sezone je Müller leta 1971 zabil le šest zadetkov.

Gerd Müller je s 365 goli v 427 odigranih tekmah absolutni rekorder po številu zadetkov v nemški prvi zvezdni ligi. Ob tem je bil kar 7-krat najstrelec Bundeslige, kar je seveda prav tako rekord. Z Bayernom je štirikrat osvojil naslov nemškega prvaka, štirikrat pokalni naslov in trikrat evropski pokal državnih prvakov, predhodnico današnje Lige prvakov. Z Nemčijo je postal tako evropski prvak leta 1972 kot svetovni prvak 1974, ob tem pa je v 62 reprezentančnih nastopih za "elf" zabil neverjetnih 68 golov.

Vir: STA