Foto:
Foto:

Z izjemo mojih dveh uvrstitev na zmagovalni oder in nekaterih prebliskov na razritih progah so bili rezultati povprečni, kar je ogromna škoda za potencial, kot ga imata v tej reprezentanci vsaj še Rok Marguč in Žan Košir, pa še kdo bi se našel.

Mislim, da smo vsi skupaj na lastni koži izkusili, da brez profesionalne trenerske zasedbe pač ni mogoče konkurirati ekipam kot je avstrijska ali italijanska.
Zdaj je na potezi vodstvo Smučarske zveze Slovenije, ki je po mojem mnenju edino pristojno za to, da se stvari na odboru za deskanje uredijo, saj situacija, ki tam vlada v tem trenutku, precej spominja na družinsko turistično agencijo!

Deskar Rok Flander, nekdanji svetovni prvak, priznava, da je bila letošnja sezona za slovensko deskanje zelo slaba, pri čemer del krivde po njegovem mnenju nosi tudi mačehovski odnos SZS-ja do te discipline.

Na sobotni finalni tekmi v Valmalencu se je v paralelnem veleslalomu v izločilne boje od Slovencev uvrstil le Žan Košir, ki je na koncu osvojil 16. mesto. Zmagal je Italijan Roland Fischnaller. Avstrijcu Andreasu Prommeggerju je 6. mesto zadostovalo, da je postal skupni zmagovalec svetovnega pokala.