Guus Hiddink na tekmi v Reykjaviku, ko je Islandija z 2:0 odpravila Nizozemsko. Foto: EPA
Guus Hiddink na tekmi v Reykjaviku, ko je Islandija z 2:0 odpravila Nizozemsko. Foto: EPA

Pred nami je še veliko tekem in marsikaj se lahko še spremeni, ampak pritisk bo velik in Hiddink je bil deležen kritik že, ko so ga imenovali na selektorsko mesto. Ne pokaže fantom, kako morajo igrati. Na primer, radi bi videl, da bi vezisti veliko tekli in se ob van Persieju vključevali v napad, a tega ni.

Ronald Koeman je bil pripravljen prevzeti reprezentanco. Zares si je želel postati selektor in je zelo uspešen kot trener. Seveda je Hiddink dosegel številne uspehe v karieri, a njegove ideje so zastarele. Koeman je s Feyenoordom dokazal svojo kakovost in da dobro pozna miselnost teh mladih fantov. Te fantje potrebujejo vodjo.

Tudi Nemci imajo težave po svetovnem prvenstvu. Po dobrem mundialu vsi pričakujejo, da boš nadigral na papirju lažje nasprotnike. Večkrat sem dejal, da če daš od sebe le pet odstotkov manj, te razlike v kakovosti praktično sploh ni. Če igraš po najboljših močeh, si seveda boljši nasprotnik, sicer pa ne in imaš težave. Mislim, da je to trenutni problem Nizozemske.

Nekdanji vezist nizozemske reprezentance Ronald de Boer je bil oster do novega selektorja Nizozemske Guusa Hiddinka, ki je po svetovnem prvenstvu, kjer so bili tulipani tretji, nasledil Louisa van Gaala. Nizozemci so v prvih treh krogih kvalifikacij za Euro 2016 premagali le Kazahstan in izgubili proti Češki ter Islandiji. Vir: Sky Sports