Citat za prebrat
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 23 glasov Ocenite to novico!
Srečko Katanec

Dodaj v

Srečko Katanec

12. oktober 2017 ob 07:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Moja napaka je, da nisem že v Trnavi angažiral Bezjaka. Ko sem še enkrat analiziral lanski oktober, sem za zadnji dve tekmi poklical Bezjaka, četudi ni v pogonu. Manjkajo nam maratonci.

Bezjak predstavlja pravi nogometni čudež - tri mesece ga ni niti med rezervami v 2. nemški ligi, pa je zabil dva gola Škotom. V pravi formi bi tudi Angliji zabil gol.

Moja napaka je tudi, da v Glasgowu ni igral Mevlja. Redko spreminjaš mehanizme, ki delujejo dobro. Cesar in Samardžić sta blestela oktobra v Stožicah, nisem želel razdirati te naveze v obrambi. Ob tem je igral Mevlja v Rostovu v modelu igre s tremi branilci ... Samardžić res ni igral v klubu, morda bi moral dobiti priložnost Mevlja, toda odločil sem se drugače.

Kevin Kampl ni rušil nikogar, morda je bil nenavaden le njegov pogled na odnos igralca in selektorja. Jaz si denimo ne predstavljam sebe v času igranja za reprezentanco SFRJ, da bi prišel pred selektorja in mu rekel, da ne želim igrati v zvezni vrsti, pač pa v napadu. Toda, ponavljam, Kevinu nisem zameril prav ničesar. Nobenega dvoma ni, da Slovenija potrebuje Kevina Kampla, zato verjamem, da bo moj naslednik uspešno rešil tudi ta izziv.

Do nedelje selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec se je v intervjuju za Delo še enkrat ozrl na pretekle kvalifikacije za SP.

Prijavi napako
Komentarji
moj komentar
# 12.10.2017 ob 16:15
Manjkajo nam maratonci.

Srečko teče častni krog.....
...brez maratoncev.
soleti
# 12.10.2017 ob 20:34
Katanec predvsem daje povdarek na garače ( Kirm...) in rutinerje tipa Jokić. Novaković itd, da na mesto njega opravljajo naloge in mu lajšajo delo. Ni on za neke kreativne in talentirane igralce, ker mora potem preveč misliti na pravo taktiko, postavitvijo itd.. Kirm je za Katančevo ziheraško nazadnjaško strategijo več vreden kot en Kampl za katerega vemo, da je tehnično in kretaivno svetlobna leta pred Kirmom.
shambala
# 12.10.2017 ob 17:41
Ma dej puste ze Katanca, skenslal ste ga, zdej pa puste, da uziva v zasluzeni penziji.
Anfield1892
# 12.10.2017 ob 18:48
Hja, če bi že med mandatom na tak način komentiral, priznal kakšno svojo napako, ali pa da ima kdo drug tudi kdaj prav, bi bilo morda lahko vse precej drugače. Zdaj je pač prepozno, vsaj zanj.
brehme
# 12.10.2017 ob 17:18
Katanec je v tem intervjujuj poudaril, da je Kampl nujno potreben za reprezentanco. Da je Slovenija najbolje igrala leta 2013, ko je bil Kampl res v top formi.
streljaj
# 12.10.2017 ob 16:58
Če parafraziram Katanca izpred enega tedna: "Z vsem spoštovanjem do Katanca, ampak ni Ferguson ali Guardiola."
dante123
# 12.10.2017 ob 17:26
Kavcarji smo glede Samardzica oz. Mevlje opozarjali že pred tekmo v Glasgowu. Je pa čudež da je priznal napako.
Abndbn
# 12.10.2017 ob 16:28
On bi tak same maratonce mel v ekipi, z drugimi se vedno skrega.
Primus Rochwald
# 12.10.2017 ob 16:54
Huda analiza.
Torej samo Bezjak je manjkal pa novinarje druge in via Moscow?
lookaaa
# 13.10.2017 ob 08:14
sreco je prevec trmasto vztrajal pri svojem sistemu, zato je zgubljal na kreativnosti. klical je preverjene igralce, kljub temu, da le ti niso igrali v klubih. bezjak je bil v top formi kaksno leto, dve nazaj. takrat bi moral redno igrati. sedaj bi lahko poklical tudi koga drugega. mislim, da z njim proti angliji ne bi kaj dosti profitirali. anglija je igrala na piko in na koncu malo stisnila in srecno/nesrecno pac pridelala celo zmago.

kavc selektorji smo opozarjali na marsikaj in vecinoma tega je sreco potem pocasi uresnicil (lahko poiscem tudi stare poste). srecko je pac malo bolj dolgo rabil.
kavcarji so mu npr. na zacetku ponujali ilicica, ki je bil zanj pri 24 letih premalo izkusen, igral je le po 2/3 tekme v italiji in ni bil kondicijsko dovolj pripravljen in zato je odigral le po par minut (bezjak, ki ni v pogonu pa je, svasta). to, da se je bil sposoben skregat z glavnim kreativcem reprezentance pa pozablja. takrat je slo mimo kar nekaj tekem brez ilicica. tudi kampla, ki ga je tiscal na njemu neljube polozaje, kjer ga seveda ni mogel izkoristit (kar je pripeljalo do spora) pozablja, oz. ga sedaj omenja kot zelo pomemben clen. zakaj ni bil pomemben clen ze pod njim? zakaj sta sploh prala umazano perilo v javnosti? zakaj teh zadev nista resevala v slacilnici? sicer pa sreco se je uspel skregati z vsemi zvezdniki tudi z ZZ in pandevom v makedoniji... najboljsih ni izkoriscal, ampak jih je odslavljal.

sam menim, da so igralci, ki so v pogonu in so mogoce malce tehnicno slabsi, se vseeno boljsi kot tisti, ki v klubih ne igrajo (vsaj crknejo ne po 70 minuti). tudi v slovenski ligi je nekaj takih, a morali bi se najprej uigrati z reprezentanco, ne pa kar na suho zaceti na tekmi kot bohar in suler (ko se bosta uigrana, bosta tudi onadva doadna vrednost repke).

srecko je naredil ogromno napak. delamo jih vsi, a on jih ne prizna. on trmasto vztraja pri svojem.

ne vem, meni je teh 5 let izgubljenih. najvecja kreatorja kampal in ilicica je dobil s 22 in 24 leti, sedaj jima pocasi ze cas bezi, predvsem ilicicu (27 in 29). o pomladitvi ne duha ne sluha. jedro ekipe bi moralo biti sedaj zgrajeno, pa je res tako?

sreco, hvala za vse. uzivaj v penziji in ne analiziraj vec tekem. sam se zavedas, da si retoricno omejen, zato se ne zapletaj se bolj, kot si se do sedaj. uzivaj sloves nekoga,
dkdj
# 13.10.2017 ob 08:44
lokaaa...bravo za komentar. K temu bi lahko do dali še en kup Srečkotovih napak....npr. forsiranje Brečka, ki takrat ni igral v klubu in je bil totalno izven forme, z druge strani pa sta bila v top formi Milec (MB, Standard) in Stojanović (MB, Dinamo), potem forsiranje Novakovića in Kirma, ko sta Matavž, potem tudi Verbič, v top formi sedela, zavračanje Maroha, ki je bil takrat v prvi postavi Kolna...da pa tip totalno bluzi pa mi je bilo jasno poleti 2014, ko je vpoklical Firerja in Rotmana, namesto koga iz MB, ki je takrat imel zvezdniško zasedbo....zato Srečo srečno in ne vračaj se više...
anze82
# 12.10.2017 ob 23:23
Tvoja napaka je da si odpeljal se en ciklus in da vsaj po litvi nisi spokal.idiot
Anfield1892
# 12.10.2017 ob 22:42
Jasno, saj to je počel tudi že v svojem prvem mandatu, ko sta imela recimo Rudonja in Osterc prednost pred Šiljakom in Cimerotičem, toda takrat je rezultat pokril tovrstne zadeve.
Lesinar
# 12.10.2017 ob 16:01
Ma lejte....
veza
# 12.10.2017 ob 23:15
Srečko,

ne nas utrujati s posipanjem s pepelom post festum, če pa že hočeš kaj sporočiti nasledniku, povej mu to, da mora bolj spremljati formo reprezentantov, če igrajo ali če sedijo na klopi in naj odigra več prijateljskih tekem.
lookaaa
# 13.10.2017 ob 17:49
@alfabet
zgodba z ilicicem se je zacela po omenjenih tekmah zgoraj, novemra 2014, selektor mu je zacel namenjati vedno manj minut in ga na koncu celo posadil na klop, ga zmerjal javno s pimadono, nato je ilicic rekel, da pod njim ne bo vec igral, katanec je to kot vedno zgodbo lansiral javnosti (tokrat vsaj konference ni sklical), nato se je ilicicev zastopnik ruznic neprimerno odzval, katanec mu je vracal zogice in potem smo imeli ogenj v strehi. bile so zamere, opravicevanje, uzaljenost, tekme pa so sle mimo. ko smo ze kazali neke zametke igre, je vse eskaliralo in slo v p.m.
in potem dolgo ni bilo vzdusja. ko je ze kazalo na to, da ponovno pisemo neko zgodbo, pa je naletel na kampla. ta ga je odslovil s par smsji, sreco pa jih je pokazal javnosti. in zopet smo imeli dva tabora: kampl in sreco...
in isto nesrecno roko je imel z zlatkom v prvem obdobju in pandevom pri makedoniji.

in da malo zavede javnosts, das del, ko je nekdo govoril o novakovicu in kirmu, ki ju kao forsira in ces da ne igrata matavz in verbic v isto zgodbo s tem zgoraj. ta zgodba se je odvijala pozneje, zato te dve zadevi ne paseta skupaj. malo si zmanipuliral vse, a ne? ne pobirat delckov izjav in jih lepit skupaj.
pjandura
# 13.10.2017 ob 08:19
Ne maratonci, manjkajo nam igrači.
slaya
# 13.10.2017 ob 21:45
Kavč selektorji bi itak zamenjali 3, 4 igralce po vsaki tekmi. Daj Vilerja notri! Jokič je rupa. Daj Novakovića vun, Berič razturava po Evropi, daj Iličiča, Kampla in Birso notri, da jih razmontiramo. Pri Katancu igrajo tekači in ne igračine, daj notri Kampla, Verbiča, Lazareviča, Iličiča, dajmo mlado ekipo noter te stari nimajo pojma, mladi so tehničarji, hitri na žogi in ostale bučke.

Koliko so določene naše igračine dejansko hitre v igri in glavi, se je videlo na tekmi z Anglijo, ko so bile reakcije njihovih igralcev vedno par desetink hitrejše od naših, kar je na tem nivoju že ogromno. Verbič ima še ogromno prostora za napredek, v obrambi je denimo, grobo rečeno, gnil. Drug tak primer glede obrambe je Birsa. Vsi smo lahko v zadnjih dveh letih videli kaj je iz sebe naredil fantazist Iličič, mislim na fizičnem nivoju. Tu je vrgel žogico tudi vsem ostalim reprezentantom pa nekega premika ni bilo. Očitno jih mnogo od njih nima tako visokih ambicij. Razumem, nekateri skrbijo predvsem, da pridejo na vsak zbor z novimi prameni v laseh.

Kljub vsej gnojnici, ki jo kavč trenerji, selektorji in meneđerji ter nogometno smučarski komentatorji zlivajo po Katancu, še vedno njegova izjave pijejo vodo. Nenazadnje se posmehujejo in žalijo ljudi, ki celo leto vsak dan "razmišljajo fuzbal", medtem ko oni to počnejo par dni pred in po reprezentančni akciji, ko ravno ne masturbirajo na Benjamina Raciha ali Bodeja Millerja.

Poleg tega, koliko je bilo napisanega o nesposobnosti Katanca glede njegove psihične priprave na tekmo. Ne spomnim se, da bi v teh kvalifikacijah katerikoli od igralcev igral kot da mu rahlo dol maha. Vsi so se gnali, sekirali, noreli, veselili. Medtem ko so kavč selektorji svirali kurcu na zjagani sedežni.
barto_
# 13.10.2017 ob 14:32
Kar naenkrat pa ve vse oz. priznava del svojih napak. :P
The Stig
# 13.10.2017 ob 09:34
Hja, če bi že med mandatom na tak način komentiral, priznal kakšno svojo napako, ali pa da ima kdo drug tudi kdaj prav, bi bilo morda lahko vse precej drugače. Zdaj je pač prepozno, vsaj zanj.

Srečko ni nikoli imel težav povedati stvari direkt, ne glede na pljuvanje v lastno skledo. On nikoli ni imel težav povedati, da je Zaho top igralec in da je on vlekel voz, en Pavlin recimo pa se je šlepal.
Zato tudi ni hotel ostati selektor po dogodku v Koreji in je to tudi pojasnil, pošteno...ne morem biti selektor, ker v tem primeru ne bi mogel klicati najboljšega ki ga imamo - Zlatka.

Folk je v povprečju tak, da resnice ne mara.
gdsostro
# 12.10.2017 ob 16:57
Kaj ste vsi pametni.....kavčarji....
srečko je vse povedal tako kot je!
frigo68
# 16.10.2017 ob 11:49
Kolk ste vsi strokovno podkovani...pa Slovenija ne potrebuje selektorja.Igralci samo preberejo komentarje in se ravnajo po kavč navodilih.Uvrstitev na SP zagotovljena:-)Dragi moji Katanec je za vas Doktor ......še Slovenske novinarje je na zadnji tiskovni šolal.zdaj pa navadite z minusi(tipično slovensko)
dkdj
# 13.10.2017 ob 23:37
slaya...priznam, da si me nasmejal, zato plus.

Keku ni uspelo po 2010 in je šel hitro, Stojanoviću še manj in je šel...še hitreje. Katanec pa 4 leta, hej 4 leta...zaupal sem mu do poletja 2014, ko sem videl koga je vse vpoklical na tisto turnejo po južni Ameriki. Takrat mi je bilo jasno, da je zabluzil...skrajnji čas za odhod je bil po Ukrajini.
dkdj
# 13.10.2017 ob 23:05
dr. Alfabet...tisto, kar sem prej povedal, je bilo res prosto po Prešernu, ker se nisem tako zagnano ukvarjal s statistiko, ki zna bit zelo varljiva oz. je namenjena tistim, ki gledajo le naravnost. Niti se ne mislim.

Poglejmo dejstva. Matavž je raztural pri Groningenu in PSV, v reprezentanci je dobro začel, potem pa je mrknil. Pri Srečkotu. Birsa, od Messija do rezerve. Pri Srečkotu. Iličić je, žal priznaj, edini pravi "umetnik" v naši reprezentanci (delno tudi Kampl), ki se lahko, vsaj delno premerja z Zlatkom iz tistih časov. Dokaz je tudi njegova igra v Palermu in Fiorentini po eno leto ter v reprezentanci zadnje leto ali dve oziroma potem, ko se je Srečko končno, po doolgem času odločil, da mu "dovoli" igrat. Podobno se je dogajalo pri Kamplu, začel je odlično, potem se je zgubil, verjetno zaradi številčnih rotacij in rombov, katerih si je zamislil Srečko. Kaj pa potenciala Milca, Stojanovića, Maroha...verjetno niso bili zaželeni.
Nič nimam proti Novakoviću, ki je bil top 2007/11, potem pa je počasi šlo navzdol, zato pravim, da je bil forsiran, tako kot so bili Kirm in Andraž Struna (kakovost) ter Brečko (forma).

Kapo dol Katancu za prvo in Keku za drugo "zlato obdobje naše reprezentance, vendar je bilo to, kar smo gledali zadnjih 6 let (4 pri Katancu) ena sama žalost z občasnimi prebliski, neizkoriščen potencial po letu 2010. Mislim, da igralci niso razumeli Srečka in da je bila zato igra pogosto negledljiva, da ne rečem obupna. Bil je tisti, ki bi moral ustvarit kemijo in združit prej navedene Kampla, Iličića, Matavža, Birso & Co. v zmagovalno moštvo.
Ali smo enostavno luzerji, ali nismo dovolj kakovostni? Ne verjamem, poglejmo odbojko, rokomet, košarko...Upam, da bo Keku, Prosinečkemu ali komu tretjemu uspelo, ker je Srečku v štirih letih uspelo...nič.
kopibrejk
# 13.10.2017 ob 22:11
SF0100 s samopromocijskim gifom.
alfabet
# 13.10.2017 ob 16:14
kavcarji so mu npr. na zacetku ponujali ilicica, ki je bil zanj pri 24 letih premalo izkusen, igral je le po 2/3 tekme v italiji in ni bil kondicijsko dovolj pripravljen in zato je odigral le po par minut

potem forsiranje Novakovića in Kirma, ko sta Matavž, potem tudi Verbič, v top formi sedela

Sem sel prav gledat statistiko, da vidim, koliko nasi vrli kavcarji res vedo o nogometu, pa sem naletel na tole - za kvalifikacije za SP 2014, ko je bil Matavz nazadnje "v formi" (ko je se znal habit gol v klubu), in ko je imel Ilicic priblizno 24 let:

1. tekma s Svico: Matavz igral celo tekmo, Ilicic prisel v igro v 60. minuti. Novakovic ni igral.
2. tekma z Norvesko: Matavz in Ilicic igrala celo tekmo. Novakovic ni igral.
3. tekma s Ciprom: Matavz igral celo tekmo, Ilicic igral do 83. minute. Novakovic ni igral.
4. tekma z Albanijo: Matavz celo tekmo, Ilicic do 73. minute. Novakovic ni igral.
5. tekma z Islandijo: Matavz v igro vstopil v 66. minuti, Ilicic igral celo tekmo. Novakovic igral celo tekmo.

Do tega momenta sta Matavz in Ilicic igrala vse tekme (Jojo je z izjemo ene tekme zacenjal v prvi postavi, Matavz prav tako), rezultat pa 2 gola Matavz, 4 porazi in ena zmaga. V preostalih 5 tekmah (z Novakovicem v spici ter bolj "obrobno" vlogo Matavza in Ilicica) pa 4 zmage in en poraz. Novakovic skupno 5 golov v 6 tekmah, najboljsi strelec Slovenije in najboljsi strelec v nasi skupini. Ste sploh spremljal fuzbal takrat, fantje?
slaya
# 12.10.2017 ob 22:55
kavč selektorji so tudi podili že pred štirimi leti novakoviča v penzijo. me zanima koliko golov naših ostalih napadalcev znajo našteti, ki so se zgodili v tem obdobju? to je ta pronicljivost in vizija kavč selektorjev.
komunjara
# 12.10.2017 ob 19:48
Ce bi bil selektor Milanic, bi bilo vse fantasticno.
slovenc pa pol
# 12.10.2017 ob 18:17
Srečko Kralj
alfabet
# 13.10.2017 ob 18:35
Pa ce ze omenjas afero z "nedolznim" Ilicicem, se bos mogoce spomnil tudi, kake odnose je imel Ilicic takrat z vodstvom kluba, in predvsem navijaci, ki so ga enkrat hotel baje celo prebit. Zakaj ze? Zagotovo zato, ker NI bil primadona in ker se je tako zavzeto boril.
Glede Kampla mi pa tudi ni jasno, poglej statistiko, pa bos videl, da je v Salzburgu in Bayerju igral na vseh moznih polozajih, v reprezentanci pa bi sam izbiral polozaj. Ker NI primadona...
alfabet
# 13.10.2017 ob 18:27
Dej Luka ne jokej, predstavil sem dejstva, ti pa po Katancevo isces izgovore. Resnica boli... Dejstvo je, da smo v tistem obdobju brez Ilicica igrali bolje. Sem pa vzel dva primera kavcarjev, ki se v neki skupinski histeriji prikljucijo vagonu, in potem iz zepa vlecejo vse mozne igralce, ki jim niso bili vsec, pa iscejo izgovore. Za Ilicica se je vedno vedel (tudi v klubu, kjer je imel OGROMNO tezav), da igra v stilu toplo - hladno, enkrat najboljsi na tekmi, drugic se vlece ko megla in ne naredi nic. Mene je zivciralo tisto neprestano pljuvanje Novakovica, tudi ko je zabijal Anglezem in Svicarjem, ko ste ga posiljali v penzijo. In cim je on sel je nastal strelski mrk. In je zdaj kristalno jasno, da neko forsiranje Bericev in Matavzev takrat ne bi nic pomagalo. Ilicic pa bi moral pri 29 bit na vrhuncu nogometne kariere, tako da bodo naslednje kvalifikacije pokazale, kak frajer je. Ce pa nase zvezdice pregorijo do 27. leta pa v nogometu pac nimajo kej iskat.
shadyman
# 13.10.2017 ob 14:13
Obstaja še en večji blefer od Katanca, Verdenik. :)
DLeagueStar
# 12.10.2017 ob 19:12
Haha dej Sreco no. Bezjak je ze veckrat igral povsem brez ideje in slabo. To je nas cikel pod Sreckotom. Igralce tipa Sporar da igrat proti Angliji, pred tem ga je pa igral na nepomembnih prijateljskih tekmah in ker se proti Anglezem (misija nemogoce) ni dokazal je obsedel na klopci.

Isto je bilo z Matavzom, ko je se Novakovic igral. Dokler je bil mlad in perspektiven je sedel na klopi in igral nepomembne tekme ali pa bil vrzen v igro proti nemogocemu nasprotniku in izvisel. Zdej ni nic posebnega.

Imamo pac igralce, ki jim je reprezentanca ena redkih priloznosti za razvoj. Razni Ilicici pa igrajo brez izjeme in imajo garantitano prvo postavo ne glede na to, da dobro odspilajo eno tekmo od desetih.
slaya
# 12.10.2017 ob 22:52
doktor nogometa za večino nogometnih komentatorjev na rtv
b-l-a-z
# 12.10.2017 ob 16:16
Kdaj je bla SFRJ, Srečko, kdaj? Treba obrnit list. Ni več dinarjev, ni jestvine, ni še marsičesa, kar je blo takrat. Ne moreš primerjat takih dveh časovnih obdobij in pričakovat, da se bo dogajalo isto.
Lahko samo rečem: ma lejte..
SF0100
# 12.10.2017 ob 17:57
Šarlatan, šetaj raje psa, vzel si nam 5 let fuzbala.
trolicnez
# 12.10.2017 ob 16:30
Ne verjamem, da bi te spremembe v ekipi prinesle kakrsen koli uspeh. Isti drek je, ali igra mevlja ali samardzic.
realist65
# 12.10.2017 ob 17:41
Vsepovsod, kjer si bil si delal napake Srečko. Imel si srečo, da so te kljub temu izbirali .

S takšnim odnosom nisi sposoben voditi Podvinc.
Citat za prebrat
link
Goran Ivanišević
2
16. julij 2018 ob 07:33 Drugo mesto na svetu je fantastičen uspeh. Argentina, Brazilija, Anglija in Nemčija so vse večje države in tudi bogatejše od nas, pa smo vse pustili za seboj. To je izpolnitev sanj.
Več novic ...
Kazalo