Avtobiografija Stevena Gerrada se konluje z besedami:
Avtobiografija Stevena Gerrada se konluje z besedami: "Igram za Jon-Paula". V času tragedije je bil Stevie star 8 let, bratranec Jon Paul pa samo 10 let in je bil najmlajši med 89 žrtvami Hillsborougha. Foto: EPA

Kapetan angleškega nogometnega velikana Liverpoola Steven Gerrard je v sklad za pomoč družinam, ki jih je prizadela tragedija na stadionu v Hillsboroughu leta 1989, namenil 96.000 funtov (117.000 evrov). Gerrard je s to tragedijo, v kateri je pred skoraj 25 leti umrlo 96 navijačev, tudi osebno povezan, saj je umrl tudi njegov 10-letni bratranec Jon Paul Gilhooley.

Svojci žrtev tragedije se že 25 let bojujejo proti uradnim izsledkom preiskav, ki so vso krivdo za žrtve zvalile na navijače Liverpoola. Njihova prizadevanja so v zadnjih letih obrodila sadove, saj so primer znova odprli, zavrnili nekatere takratne dokaze in uradne ugotovitve ter sprožili tudi novo preiskavo o tem, kako je usodnega dne dogajanje spremljala policija.

Tragedija na stadionu Hillsborough v Sheffieldu se je zgodila 15. aprila 1989 na polfinalni tekmi pokala med Liverpoolom in Nottinghamom Forestom, ko so navijači Liverpoola na prenapolnjeni tribuni stisnili tiste v sprednjih vrstah ob železno ograjo. Umrlo je 96 gledalcev, kar je največje število žrtev na angleških športnih objektih.

VIR: STA