Foto:
Foto:

Ostajam pa v jadranju, cilj v naslednjem letu je olimpijska norma za Slovenijo v razredu finn, ki jo bom skušal osvojiti na tekmi prihodnje leto v Aarhusu na Danskem ali pa na naslednjem SP-ju. To bo velika motivacija za mlade. Jadrnica v tem razredu je namreč zelo zahtevna in treba je veliko let nabiranja izkušenj, preden se lahko posameznik priključi svetovnemu vrhu. S svojimi izkušnjami in znanjem, ki sem jih nabral, bom gotovo lahko pomagal mladim.

V prihodnje bom tekmoval v različnih razredih in na različnih jadrnicah. Tekmoval bom tudi na velikih jadrnicah z Esimitom Evropo, ameriški pokal pa je zame tudi zelo zanimiv. Bo več bark, ker bodo odslej tekmovali enotrupci, in ne več katamarani. Zame bo zato prehod lažji, več posadk bo in lažje bo priti na to prestižno tekmovanje. Z Italijani sem že v stiku. Mika me tudi treniranje.

Jadralec Vasilij Žbogar, dobitnik treh olimpijskih medalj, je potrdil, da ga nastop na olimpijskih igrah v Tokiu ne zanima več. V prihodnji sezoni bo 42-letni Primorec še nastopal v razredu finn, nato pa se bo posvetil tudi drugim razredom. Po besedah predsednika Jadralne zveze Slovenije Aljoše Tomaža bo tudi vodja slovenske jadralne olimpijske ekipe v Tokiu. Vir: STA