Fernando Alonso ne bo nastopil na dirki za VN Bahrajna. Že lani je izpustil začetek sezone po nesreči med testiranjem. Foto: Reuters
Fernando Alonso ne bo nastopil na dirki za VN Bahrajna. Že lani je izpustil začetek sezone po nesreči med testiranjem. Foto: Reuters

Alonso se je odločil za krajši premor zaradi posledic hude nesreče na uvodni dirki sezone formule 1 v Melbournu. Namesto Španca Alonsa bo za McLarna Hondo v elitni konkurenci debitiral rezervni voznik 24-letni Belgijec Stoffel Vandoorne.

Zdravniki Fie svetovali počitek
Čeprav je sprva kazalo, da je Alonso hudo nesrečo čudežno preživel brez vsakršnih posledic, pa so se zdravniki pri Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) po današnjem pregledu Alonsovega prsnega koša z računalniško tomografijo (CT) v zdravstvenem centru v Bahrajnu odločili, da je za Alonsa bolje, če začasno ne tekmuje. Ob primerjavi dveh posnetkov so opazili odstopanja, zaradi katerih so McLarnu svetovali, da Alonsa ne pošljejo na dirkališče. Za kakšne težave naj bi šlo, niso navedli.

Sreča v hudi nesreči
Dirka v Melbournu je bila v 18. krogu prekinjena zaradi hude nesreče, v katero sta bila vpletena Esteban Guiterrez in Alonso. Španec v McLarnu je skušal prehiteti Mehičana v Haasu, pri tem pa je pri polni hitrosti s sprednjim desnim kolesom zadel zadnje levo kolo tekmečevega dirkalnika. Alonsov dirkalnik je zasukalo, kolo je odtrgalo, potem pa se je avtomobil večkrat obrnil in se nazadnje popolnoma raztreščen narobe obrnjen ustavil v peščenem pasu, naslonjen ob zaščitno ogrado. Alonso je trčenje in prevračanje skorajda čudežno preživel nepoškodovan, takoj je iz popolnoma razbitega mclarna splezal sam.