Jules Bianchi je nesrečo doživel oktobra lani na dirki na Japonskem. Foto: Reuters
Jules Bianchi je nesrečo doživel oktobra lani na dirki na Japonskem. Foto: Reuters

"Za nas je vse skupaj neznosno, mučenje iz dneva v dan. Včasih mislimo, da bomo znoreli. Vsaj zame je položaj težji, kot če bi umrl, saj ne moremo storiti nič," je potrt Philippe Bianchi. Po poškodbah glave, kot jo ima Bianchi, se po navadi pokažejo vidnejše izboljšave v prvih šestih mesecih. V njegovem primeru napredka ni. Philippe sicer pravi, da lahko Jules stisne roko, a ni prepričan, ali gre za zavesten prijem ali zgolj za refleks.

"Čas mineva in zdaj sem veliko manj optimističen, kot sem bil dva, tri mesece po nesreči. Na določeni točki se moraš zavedati, za kako resno situacijo gre," pravi Philippe.

Tudi če bi se Bianchi čudežno prebudil iz kome, bi lahko po besedah njegovega očeta nastali novi zapleti. "Če bi bil hudo prizadet, smo prepričani, da Jules tako ne bi hotel živeti. Ko smo se pogovarjali o Schumacherjevi nesreči, je rekel, da bi mu bilo težko že, če ne bi mogel dirkati. To je bilo njegovo življenje," je za France info povedal Philippe Bianchi.

Bianchi je na mokri strezi v Suzuki zaradi prevelike hitrosti zdrsnil s steze in zgrmel v avtodvigalo, ki je z izletnega območja odstranjevalo sauber Adriana Sutila.