Jules Bianchi se je ekipi Marussia pridružil leta 2013 in na 34 dirkah za svetovno prvenstvo osvojil dve točki. Foto: EPA
Jules Bianchi se je ekipi Marussia pridružil leta 2013 in na 34 dirkah za svetovno prvenstvo osvojil dve točki. Foto: EPA

25-letni Bianchi, član ekipe Marussia, se je na veliki nagradi Japonske zaletel v vozilo, ki je s proge odstranjevalo poškodovan dirkalnik Adriana Sutila. Pri trčenju s hitrostjo 126 km/h si je hudo poškodoval glavo.

Umrl v domači Nici
Bianchija so novembra lani prebudili iz umetne kome, njegova družina pa je konec decembra sporočila, da je še vedno nezavesten, a da že lahko diha brez pomoči aparatov. Tudi potem je bil v umetni nezavesti pod zdravniškim nadzorom v bolnišnici v domači Nici, kjer je tudi umrl.

"Jules se je boril do konca, tako kot vedno. Toda njegove zadnje bitke je konec. Bolečina, ki jo čutimo, je velika in neopisljiva," je sporočila njegova družina. Njegovi domači so se še zahvalili vsem, ki so mu v zadnjih mesecih pomagali v njegovem boju.

Zle slutnje so se uresničile
Njegov oče je sicer že v ponedeljek dejal, da je vse manj optimističen, da bi lahko sin povsem okreval, saj je bil več mesecev v bolnišnici brez znakov vidnega napredka. "Težko je vsak dan zjutraj, ko ne veš, ali bo tvoj sin živel ali ne," je agonijo zadnjih mesecev opisal Julesov oče Philippe.

Bianchi je po Ayrtonu Senni, ki se je leta 1994 ponesrečil v Imoli, prva smrtna žrtev med dirkači formule ena.

Bianchi podlegel poškodbam
Bianchi podlegel poškodbam