Dirkači formule ena se po Webrovem mnenju preveč pritožujejo po radijskih zvezah. Foto: Reuters
Dirkači formule ena se po Webrovem mnenju preveč pritožujejo po radijskih zvezah. Foto: Reuters
Willi Weber
Willi Weber. Foto: EPA


V letošnji sezoni smo videli veliko zanimivih bojev med dirkami formuli ena, zagotovo sta za najzanimivejši obračun poskrbela Sebastian Vettel in Fernando Alonso, dvobojev ni manjkalo niti na zadnji dirki pred poletnim premorom v Budimpešti.
Senna idr. bi svoje povedali na progi
Vseeno pa je nekdanji Schumacherjev menedžer Weber prepričan, da so novodobni dirkači formule ena v očeh ljubiteljev kraljice motošporta navadne reve. Razlog? Med prenosom dirk lahko poslušajo njihovo pritoževanje po radijski zvezi. Letos je še najbolj izstopalo Vettlovo in Alonsovo pritoževanje drug čez drugega po radijski zvezi na letošnji dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu. "Dirkači moderne formule ena so navadne reve. Kdo sploh hoče poslušati cmeranje po radiu? Danes med dirkači ni več karakterjev, kot so bili Ayrton Senna, Jacques Villeneuve in Michael Schumacher. Oni se nikoli ne bi pritoževali po radijski zvezi, ampak bi svoje povedali na progi," je za Bild povedal Weber, ki je nazadnje v formuli ena kot menedžer deloval leta 2011, ko je vodil posle za Nica Hülkenberga.
Riba smrdi pri glavi
Vseeno pa Weber za vse skupaj ne krivi dirkačev. Prepričan je, da za tem stoji kopica ljudi, ki bi se morali umakniti iz elitnega razreda motošporta. "Razlogov za padec priljubljenosti formule ena je veliko. Riba smrdi pri glavi. Bernie Ecclestone je enostavno prestar, da bi osvojil nove medije, predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Jean Todt pa ima premalo moči, da bi pomembno vplival na vse spremembe. Ti možje razmišljajo le o lastnih interesih," je poudaril.