Felipe Massa se po koncu letošnje sezone formule ena poslavlja od Ferrarija. Foto: EPA
Felipe Massa se po koncu letošnje sezone formule ena poslavlja od Ferrarija. Foto: EPA

Felipe je pravi Ferrarijevec in za vedno bo del naše zgodovine. V prihodnosti mu želim vse najboljše, začenši z zadnjima dirkama sezone. Vedno bo del naše družine.

Luca di Montezemolo
Felipe Massa
Massa je v kvalifikacijah za dirko za VN Madžarske leta 2009 doživel hudo nesrečo. V glavo mu je z zelo veliko hitrostjo priletela 800 gramov težka vzmet z dirkalnika Rubensa Barrichella. Kljub čeladi je Brazilec utrpel hude poškodbe, takoj so ga odnesli z dirkališča (na fotografiji) in ga pripeljali v bolnišnico, kjer so ga tudi operirali in še isti dan sporočili, da njegovo življenje ni v smrtni nevarnosti. Po tej nesreči mnogi ljubitelji formule ena menijo, da Felipe ni več tisti 'pravi' Massa, ki je sezono prej za samcato točko zgrešil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA


32-letni Massa je v Ferrarijevem dirkalniku vse od začetka sezone 2006, ko je k moštvu iz Maranella prestopil iz Sauberja. V tem času je nanizal 11 zmag, 36-krat se je povzpel na zmagovalni oder.
V Maranellu so vselej cenili njegove dirkaške sposobnosti, v njegovo čast se je v nedeljo na toskanskem dirkališču, kjer so zanj pripravili revijalno dirko, zbralo nekaj več kot 15 tisoč zvestih Ferrarijevih navijačev, ki bodo v novi sezoni namesto Brazilca v ferrariju spremljali Kimija Räikkönena.

Masso preplavila močna čustva
Masso na Mugello vežejo zelo lepi spomini. "V Evropi sem prvič dirkal prav v Mugellu, in sicer v formuli renault. Takrat sem tudi zmagal. Tudi formulo eno sem prvič vozil v Mugellu," je dejal s čustvi nabit Brazilec in priznal: "Za menoj je neverjeten dan, preplavila so me močna čustva. Pri Ferrariju sem preživel zares fantastična leta, skupaj z vsemi sem nadvse užival."
Grozljiva nesreča v Budimpešti
"S Felipejem smo skupaj doživeli nekaj zelo lepih trenutkov, pa tudi nekaj zelo težkih, še posebej nesrečo v Budimpešti," je na začetku dejal Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo. Prav omenjena nesreča na dirki za VN Madžarske leta 2009 je bila po mnenju mnogih ljubiteljev formule ena prelomni trenutek v Brazilčevi karieri. Po njej naj ne bi bil več tisti 'pravi' Massa, ki je leto prej za točko zgrešil naslov svetovnega prvaka. 25. julija tistega leta ga je namreč med kvalifikacijami za nedeljsko dirko v Budimpešti z veliko hitrostjo v glavo zadel 800 gramov težek kovinski del vzmeti, ki je odletel z dirkalnika Rubensa Barrichella. Nesrečnika so hitro odpeljali v bolnišnico, kjer so ga tudi operirali in mu v lobanjo vstavili ploščico iz titana. Operativni poseg je bil opravljen brez zapletov. Na steze se je vrnil za začetek naslednje sezone.
"Felipe je pravi Ferrarijevec"
Di Montezemolo je Massi sredi sezone zagotovil, da mu bo moštvo vselej stalo ob strani, čeprav je vneto iskal njegovo zamenjavo za naslednjo sezono. "Rad bi izkoristil priložnost in se Felipeju za vsa ta leta, ki jih je preživel pri nas, javno zahvalil. Čas je za spremembo in tudi za iskanje novih ciljev," je povedal 66-letnik iz Bologne in sklenil: "Felipe je pravi Ferrarijevec in za vedno bo del naše zgodovine. V prihodnosti mu želim vse najboljše, začenši z zadnjima dirkama sezone. Vedno bo del naše družine."

Felipe je pravi Ferrarijevec in za vedno bo del naše zgodovine. V prihodnosti mu želim vse najboljše, začenši z zadnjima dirkama sezone. Vedno bo del naše družine.

Luca di Montezemolo
Massa se je v solzah zahvalil navijačem
Massa se je v solzah zahvalil navijačem