Sebastian Vettel je presrečen, ker je postal član dirkaškega moštva Ferrarija. Foto: Ferrari Media
Sebastian Vettel je presrečen, ker je postal član dirkaškega moštva Ferrarija. Foto: Ferrari Media
Vettel že obiskal nove delodajalce


Nemec je, potem ko se mu je prejšnji teden iztekla pogodba z Red Bullom, zadnje štiri dneve preživel v Italiji. Po petkovem prihodu v Maranello je v soboto v Fiorianu dirkal s ferrarijem iz sezone 2012, nedeljo je preživel v simulatorju, v ponedeljek pa se je srečal še s ključnimi možmi moštva - predsednikom Sergiom Marchionnejem, vodjo moštva Mauriziem Arrivabenejem in tehnično vodjo Jamesom Allisonom.
To ni le zgodba, to je prava legenda
"Obstaja veliko pravljic o Ferrariju in kakšen je občutek, ko voziš sloviti rdeči dirkalnik," je dejal Vettel. "Vse skupaj lahko le potrdim. To ni samo zgodba, to je prava legenda. Biti del tega moštva je zares nekaj posebnega. Prav poseben občutek je, ko dirkaš s ferrarijem po progi, ljudje pa preplezajo ograje in odhitijo na stezo, da bi te videli. Tu je vsekakor nekaj čarobnega in nekaj, česar ne bom nikoli pozabil." Vettel je poudaril, da je bil kot otrok že v Maranellu, kjer se je vozil po mestu in pogledoval čez ograjo proti tovarni. Zaradi tega je toliko bolj vesel, ker je zdaj končno tudi uradno član tega kolektiva.
Vsepovsod vidi rdeče
"Zdaj je že zima, zato me je med testiranjem na progi že nekoliko zeblo, a občutek je bil fantastičen. Vedno je odlično sesti v dirkalnik. Ko sem bil star 11 ali 12 let, sem segal čez ograjo in poskušal ujeti Michaela (Schumacherja) med testiranjem. No, danes sem bil jaz tisti, ki je dirkal pred navijači,"
je še dodal. Heppenheimčan je vrsto let dirkal v moštvu, katerega primarna barva je bila modra. Zdaj se bo moral navaditi na rdeče. "To je vsekakor zame velika sprememba. Vsi so oblečeni v rdeče, vsepovsod je rdeča barva. A to je nekaj posebnega in veselim se izzivov, ki me čakajo v prihodnjih sezonah," je sklenil.

Vettel že obiskal nove delodajalce